Gemeente Alphen aan den Rijn

het Bospark

Dromen over het Bospark

Droom mee over het Bospark. Met die boodschap nodigt de gemeente inwoners van Alphen uit om mee te denken over de nieuwe invulling van het Bospark. Via internet kunnen inwoners al meepraten over het Bospark via www.alphenaandenrijn.nl/bospark. Tijdens de bijeenkomst Dromen over het Bospark op 15 juni gaat de gemeente IRL in gesprek met de Alphenaren.

De komende jaren wordt het hele gebied rondom het Bospark, de Bosparkbuurt, onder de loep genomen door alle eigenaren, waarbij de gemeente het geheel aanstuurt. Een eerste stap in de ontwikkelingen is het opknappen van het Bospark. Het Bospark moet een echt stadspark worden. Zo wordt het park veiliger en overzichtelijker en krijgt het een flinke opknapbeurt.

Samen dromen over het Bospark
Tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Alphen aan den Rijn op maandagavond 15 juni, kunnen inwoners meedromen over de vorm en functies van het opgeknapte Bospark. Wat zijn hun dromen en wat zien ze graag in het park? Inwoners denken mee over functie, sfeer en vorm van het park. Een projectgroep maakt aan de hand van de input van de inwoners van Alphen aan den Rijn een notitie voor de raad. Op basis van het raadsbesluit wordt daarna een plan voor het Bospark gemaakt.

Zieke bomen in het Bospark
Het Bospark is een belangrijk park voor Alphen aan den Rijn. De kastanjes in het park zijn echter ernstig ziek en het park wordt door veel inwoners en bezoekers als onveilig ervaren. De bomen lijden aan een bastknobbelziekte. De gemeente houdt de bomen en de veiligheid voor de parkbezoekers op dit moment goed in de gaten.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn