Gemeente Winschoten


Uitreiking van de Gouden Gevel 2008

Op maandagavond 15 juni 2009 reikt burgemeester de heer P. van der Zaag in de Marktpleinkerk te Winschoten de Gouden Gevel 2008 uit. De prijs is voor de ondernemer met de best opgeknapte gevel van het jaar 2008.

`De Gouden Gevel' bestaat uit een plaquette, die voortaan permanent op de winnende gevel prijkt. De gemeente hoopt dat zowel de Gouden Gevel als de opengestelde subsidie uit het zogeheten `gevelfonds' lokale vastgoedeigenaren stimuleert tot het opknappen van hun winkelgevel. Voor het jaar 2008 zijn door de werkgroep winkelstructuur drie kandidaten genomineerd. Deze panden zijn geselecteerd op aspecten als lef, functionaliteit en uitwerking op de omgeving. De genomineerde panden zijn: Redd Foxx, Specsavers en Vero Moda/ Jack & Jones. De ondernemers in de binnenstad van Winschoten mochten beslissen wie de winnaar wordt van de Gouden Gevel 2008 aan de hand van keuzekaartjes waarop de drie genomineerde panden staan aangegeven. Het pand met de meeste stemmen is de uiteindelijke winnaar.

Het instellen van deze jaarlijkse prijs voor de best opgeknapte winkelgevel is een initiatief van de werkgroep winkelstructuur. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van banken, makelaars, de gemeente Winschoten, de ondernemersvereniging Handel en Nijverheid en het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel. De werkgroep winkelstructuur geeft adviezen aan de Stuurgroep Binnenstad met betrekking tot versterking van de detailhandelstructuur en de attractiviteit van het centrum van Winschoten.