Gemeente Gilze en Rijen

De Bolster, Stichting de Regenboogboom en gemeente realiseren uniek project

Holly's hartenwens gaat in vervulling in Gilze

Als eerste school in Nederland heeft katholieke basisschool De Bolster in Gilze een Regenboogboom. De boom staat op het vernieuwde schoolplein van de school en krijgt een vaste plaats in de lessen van alle groepen. Hiermee gaat de droom van Holly, een 5-jarig meisje uit Engeland met leukemie, in Gilze in vervulling.

Op vrijdagochtend 12 juni opende De Bolster met alle leerlingen het vernieuwde schoolplein. Wethouder Starreveld van de gemeente Gilze en Rijen en Ben Buurke, directeur van de Stichting de Regenboogboom, zijn daarbij aanwezig.

De Stichting is dankzij ouder en Regenboogboomvrijwilligster Marjon Faes-de Koning in contact gekomen met de school. Gezamenlijk hebben school en stichting de werkwijze van de Regenboogboom vertaald naar een nieuwe lesvorm voor de school.

De Regenboogboom en de wens van Holly staan daarin centraal. Holly droomde van een prachtig bos vól regenbogen. Een bos waar ze helemaal vrolijk werd. Waar ze kon vergeten dat ze ziek was. Toen ze wakker werd, bleek dat het bos écht bestond: in haar gedachten. En dat ze er net zo vaak heen kon als ze zelf wilde.

Naast de boom maakt de school tijdens de lessen ook gebruik van een regenboogkristal en een droomboek. De afgelopen weken hebben de kinderen en hun ouders hiermee al kennis gemaakt . Op deze manier wil de school de kinderen helpen om te leren gaan met emoties en tegenslagen. Net zoals Holly, die dankzij haar boom leerde omgaan met haar ziekte.

De gemeente maakte de herinrichting van het schoolplein en de komst van de boom financieel mogelijk en sloot hiermee tevens een nieuwe fase in de renovatie van sociaal cultureel centrum De Schakel en omgeving af.