Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Nieuwbouw accommodatie Sportpark van start

19 juni 2009

Donderdag 18 juni jl. heeft portefeuillehouder Sport en Recreatie, Emile Jaensch, samen met de beoogde vaste spelers van het sportpark, het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Bijlmer Sportpark.

Centrale ligging
Bijzonder aan het sportpark is de centrale ligging in het Bijlmerpark. Emile Jaensch: "Het sportpark in het hart van het stadsdeel is voor mij echt de gedroomde verbinding naar een sportief samenspel met de verenigingen. Hiermee wordt een prachtige voorziening gecreëerd waardoor bewoners niet meer naar de rand van het stadsdeel of naar een andere gemeente hoeven om te sporten. Dat maakt het Bijlmer Sportpark voor mij nu al uniek! Doordat het sportpark bovendien intensief zal worden gebruikt, zal het tevens een belangrijke bijdrage leveren aan de levendigheid in het park."

Vaste bespelers
Emile Jaensch zal samen met de beoogde vaste bespelers van het sportpark(SV Bijlmer, K.S.J.B., Kismet "82, Continental Sport, Feniks en Kinderopvang organisatie Joesboef) de handeling voor de 1e paal verrichten. De handeling symboliseert een volgende stap in het proces naar het nieuwe sportpark waar vanaf september 2010 sporters terecht kunnen voor atletiek, voetbal, cricket en andere sporten.

Parkeren op het dak
De accommodatie wordt langs de Karspeldreef gebouwd. Vanuit de kantine hebben bezoekers zicht op het hoofdveld. Bijzonder aan de accommodatie, een ontwerp van DaF-architecten, is dat op het dak van het gebouw 70 parkeerplaatsen komen wat weer ruimtebesparend is voor de omgeving. De nieuwe sportaccommodatie herbergt ruimte voor kleedkamers, kantoorruimte én ruimte voor kinderopvang en naschoolse opvang, waardoor het gebouw meer weg heeft van een multifunctionele sportaccommodatie.

Sportpark nieuwe stijl
Het sportpark zal bestaan uit drie kunstgrasvelden, een vierhonderd meter lange atletiekbaan en de accommodatie. Naast de vaste sportverenigingen, wordt het Bijlmerpark Sportpark ook echt een sportpark nieuwe stijl. Het uitgangspunt hierbij is dat het sportpark intensief wordt gebruikt. Zo overwegen de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer (OSB) en het ROC van Amsterdam scholen of ze voor hun sportlessen ook gebruik zullen maken van de velden waardoor het sportpark ook overdag optimaal wordt benut.

---