Ingezonden persbericht

Persbericht

Wethouder Meijer en buurtbewoners Alkmaar De Hoef Zuid-Oost openen Ideeënfestival "Samen zijn we sterk"

Vrijdag 19 juni om 16.00 uur opent wethouder Meijer van Alkmaar samen met buurtbewoners Canan Yar, mevrouw Plomp en Zaïd Ouaziki het Ideeënfestival "Samen zijn we sterk" in openbare basisschool De Bosboom in Alkmaar De Hoef. Wethouder en buurtbewoners arriveren kort voor 16.00 uur met de trein Bello waarmee buurtbewoners op vrijdag van en naar het Ideeënfestival kunnen gaan.
Tijdens het Ideeënfestival op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni staat de vraag centraal wat buurtbewoners van De Hoef Zuid-Oost graag zouden willen (verbeteren) in hun buurt, met hun buurtbewoners en wat zij daar zelf aan willen bijdragen. Aan gesprekstafels, tekentafels en tijdens wandelingen gaan zij daarover in gesprek met elkaar. Meedoen is makkelijk en leuk en iedereen kan komen en gaan wanneer hij wil. Het resultaat, een agenda met acties onder de naam "De buurt die stuurt!", wordt op donderdag 2 juli tussen 19.30 en 20.30 uur in Buurthuis West gepresenteerd. De bewoners gaan de uitvoering van die agenda zelf bewaken. Het doel is om de komende jaren meer buurtbewoners te betrekken bij elkaar en bij hun buurt.

Buurt betrokken bij voorbereiding Ideeënfestival
Buurtbewoners zijn op verschillende manieren betrokken bij de voorbereiding van het Ideeënfestival. Canan Yar bedacht de naam "Samen zijn we sterk". Zij ontvangt hiervoor van wethouder Meijer een jaarabonnement op de BOBO Kunstuitleen, een project dat helemaal gerund wordt door de leerlingen van de Bosboomschool. Twee andere buurtbewoners, mevrouw Plomp en Zaïd Ouaziki, leverden twee namen in die ook geschikt waren. Als waardering ontvangen zij elk een half jaarabonnement van de kunstuitleen. Ook de kleurige illustratie op de uitnodiging is afkomstig uit de collectie van BOBO Kunstuitleen.

Ondersteuning bewoners door Overes Interactieve Planontwikkeling
Opzet en organisatie van het Ideeënfestival ligt bij Harry Mars en Clara Overes van Overes Interactieve Planontwikkeling. Dit bureau ondersteunt de bewoners straks ook bij het bewaken van de agenda "De buurt die stuurt!" en bij het organiseren van activiteiten die bewoners samen willen ondernemen. Overes Interactieve Planontwikkeling is via een Europese aanbesteding geselecteerd om in een periode van twee jaren participatie door bewoners bij buurtvraagstukken te vergroten. Het Ideeënfestival en de agenda "De buurt die stuurt!" is hiervoor de eerste stap.

Mocht u meer willen weten of contact zoeken in verband met het festival dan kunt u bellen of emailen met Clara Overes (0299 316 111, ook buiten kantoortijden), overes@interactieveplanontwikkeling.nl of Harry Mars, 06 2260 1972, h.mars@interactieveplanontwikkeling.nl