Gemeente Roermond

Workshop Afstanden overbruggen: aan de slag met integratie

Aan de slag met integratie

Op woensdag 24 juni aanstaande organiseert de gemeente Roermond de workshop Afstanden overbruggen: aan de slag met integratie. Tijdens deze workshop gaat de gemeente samen met maatschappelijke organisaties concrete voorstellen uitwerken op het gebied van onderwijs, inburgering, werk en inkomen, zorgvoorzieningen, vrijetijdsbesteding, wijkontwikkeling, veiligheid en beeldvorming.

In het najaar van 2008 heeft de gemeente Roermond tijdens diverse bijeenkomsten gesproken met professionele organisaties, vrijwilligersorganisaties en burgers over hoe het staat met integratie in Roermond. Op grond hiervan stelde de gemeenteraad op 14 mei 2009 de Kadernota integratie: Afstanden overbruggen vast. In de nota zijn uitgangspunten en doelstellingen opgenomen om de integratie van allochtonen in Roermond te verbeteren.

Om de doelstellingen uit de kadernota om te zetten in acties, organiseert de gemeente Roermond op 24 juni aanstaande de workshop Afstanden overbruggen: aan de slag met integratie. Deze workshop vindt plaats van 16.00-20.30 uur in congrescentrum Het Forum, Elmpterweg 50 te Roermond. Aan het eind van de dag worden de voorstellen gepresenteerd. Goede voorstellen worden opgenomen in de Uitvoeringsnota Integratie. Publicatiedatum: 19-06-2009 Bijgewerkt: 19-06-2009