Royal Haskoning


Europese accreditatie Code of Conduct energie efficiënte datacenteradvisering voor Royal Haskoning

24-6-2009
Europese accreditatie Code of Conduct energie efficiënte datacenteradvisering voor Royal Haskoning

De Europese Commissie heeft Royal Haskoning officieel geaccrediteerd als ondersteuner van de `Code of Conduct on Data Centres Energy Efficiency'. Deze gedragscode is door de commissie in het leven geroepen om de efficiëntie van het energieverbruik in datacenters te bevorderen.

De IT-sector is verantwoordelijk voor enkele procenten van de wereldwijde jaarlijkse energieconsumptie. Grote datacenters, waarop cruciale bedrijfsprocessen van bedrijven draaien, zijn daar deels verantwoordelijk voor. "De hoeveelheid diensten, opslag en capaciteit neemt hard toe" vertelt Stijn de Kruijf, projectmanager datacenters van de Divisie Building Services. "Zonder focus op energie-efficiëntie zal het energieverbruik in datacenters de komende tien jaar verdubbelen."

Royal Haskoning officieel `endorser'
"Gezien de visie van Royal Haskoning en de reeds opgebouwde track record op het gebied van state-of-the-art energie efficiënte datacenterontwikkelingen was de Europese Commissie snel overtuigd van de meerwaarde van Royal Haskoning binnen het programma", zegt Stijn. "Hiermee is Royal Haskoning nu officieel `endorser' van de Code of Conduct als een van de eerste consultancybureaus in Nederland." "We committeren ons graag aan de EU-doelstelling van twintig procent minder energieverbruik in datacenters", zegt Stijn. "Dit betekent dat we de Europese visie aanhangen en de principes van de code ook actief bij klanten uitdragen."

Door onze integrale kennis op het gebied van datacenters maar ook het slim combineren van kennis en expertise van gebouwinstallaties, industriële installaties, water, bouwkunde en constructies, blijven we voorop lopen in datacenter duurzaamheid."

Binnen één van de projecten die momenteel lopen ontwerpen we bijvoorbeeld een datacenter waar de energiestromen (warmte, koude, elektra) gekoppeld worden met de naastgelegen glastuinbouw.

Code: meer dan 100 energiezuinige oplossingen
Onderdeel van de code is een lijst van meer dan 100 oplossingen waarmee eigenaars van datacenters aanzienlijk kunnen besparen op het energieverbruik. Door deze zogeheten `best practices' te implementeren en het systeem regelmatig door te meten aan de hand van checklists en tabellen kunnen bedrijven met een datacenter zien hoe zij bijdragen aan de doelstelling van de Europese Commissie. Ook benchmarking met andere datacenters wordt hierdoor mogelijk. "We beperken ons in adviezen dus niet tot de realisatie van datacenters, maar zijn ook betrokken bij operationele verbeterslagen en benchmarking. We kunnen onze klanten aanzienlijk laten besparen op hun energierekening."

Meer informatie

Margie Alders
Margie Alders
T +31 (0)24 3284393
E Margie Alders

Stijn de Kruijf
Stijn de Kruijf
T +31 (0)24 3667 585
E Stijn de Kruijf