Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 23 juni 2009

* VIER FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN MET BEHULP VAN GETUIGE

BARENDRECHT - Vier Rotterdamse jongens van 12, 13, 14 en 15 jaar oud zijn maandagmiddag op heterdaad aangehouden, nadat ze een fiets hadden gestolen.
Rond half drie meldde een 40-jarige Barendrechtse dat ze vier jongens een fiets zag meenamen vanaf de Henry Dunantlaan. De oplettende vrouw achtervolgde het viertal en hield via de telefoon de politie op de hoogte. Bij het zien van agenten, ging het viertal er lopend vandoor. Na een korte achtervolging zijn drie jongens aangehouden. De vierde, de 15-jarige, ging er op de fiets vandoor en probeerde via een sloot en weiland te ontkomen. Politieagenten zagen hem rijden en troffen hem in een tuin van een pand aan de Pascalweg aan.

* TOEZICHT OP POOLSTERPLEIN
PRINS-ALEXANDER - Na klachten van omwonenden en winkeliers hielden agenten afgelopen vrijdagavond en -nacht toezicht op en rond het Poolsterplein.
In totaal zijn 51 bekeuringen uitgeschreven voor overlast en verkeerszaken en kregen 18 personen een gebiedsontzegging uitgereikt. Eén persoon had nog een boete van 300 euro openstaan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Door het videoteam zijn opnames gemaakt. Aan de betrokkenen is medegedeeld dat als daar overtredingen op te zien zijn, zij alsnog een bekeuring in de bus krijgen.
WAARSCHUWING VOOR OPLICHTING AAN DE DEUR
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie waarschuwt voor oplichting en babbeltrucs aan de deur van personen die zich uitgeven voor aannemer.
De laatste twee weken kreeg de politie drie meldingen van bewoners die een aanbieding kregen van deze personen. De oplichters vertellen bezig te zijn met asfalteringswerkzaamheden en hiervan nog asfalt over te hebben. Ze bieden dan aan om de oprit te asfalteren. Na betaling worden de werkzaamheden zeer slechte uitgevoerd of helemaal niet.
De meldingen zijn gedaan in de omgeving van de 's-Gravenweg, Bermweg en de Klaas Klinkertkade. In minimaal één geval ging om het om twee blanken mannen met oranje overalls, die wegreden in een blauwe Volkswagenbus met een Engels kenteken. Wanneer u dergelijke verzoeken aan de deur krijgt, kunt u direct met de politie bellen via 112.


* ZEEHAVENPOLITIE ONDERZOEKT AANVARING
MAASSLUIS - De Zeehavenpolitie onderzoekt de toedracht van een aanvaring waarbij in totaal drie schepen schade opliepen. Maandagavond rond negen uur kreeg de politie melding van een aanvaring in de Buitenhaven. Een motorvrachtschip werd, volgens de verklaring van de kapitein, bij het invaren verrast door een sterke ebstroom en raakte een aangemeerd vaartuig. Doordat dit tankschip 10 meter verder werd geduwd, brak een tros en een stalen lierdraad. Ook liep het lege tankschip een scheur in de tankhuid op. De duwbak raakte vervolgens weer een andere aangemeerde boot. Ook dit schip raakte beschadigd. Tegen de kapitein van het zandschip, een 42-jarige man uit Zwartsluis, maakten agenten proces-verbaal op.


* GEWONDEN NA AANRIJDING
BERGSCHENHOEK - Twee 16-jarige meisjes uit Bergschenhoek zijn maandagmiddag rond kwart twee uur gewond geraakt na een aanrijding op de Bergweg-Zuid.
Een 44-jarige bestuurder uit Rockanje die in de richting van de Boterdorpseweg reed, zag bij het afslaan de bromfietster met passagier over het hoofd. Beide meiden kwamen ten val, waarbij één een open botbreuk opliep. Ze is het Sint Fransiscus Gasthuis is geopereerd. Het andere meisje liep een beenbreuk op. Door de Technische Ongevallen Dienst is nader sporenonderzoek verricht.