Gemeente Rhenen


Voetgangersoversteekplaats Herenstraat

24 juni 2009 - De gemeente Rhenen is bezig met het project Veilige school-thuisroutes. Als gevolg daarvan wordt de voetgangersoversteekplaats Herenstraat (nabij de Cuneraschool) aangepakt.

De verkeersdrempels komen daar voor de voetgangersoversteekplaats te liggen. Door een volwaardige drempel zal het autoverkeer beter afremmen, waardoor de veiligheid van de overstekende schoolkinderen verbeterd wordt.

De verkeersdrempels moeten er voor zorgen dat het openbaar vervoer geen comforthinder (reizigerscomfort) en nadelige reistijdverlies leidt. Daarom moeten de bussen in het vervolg recht voor de drempels staan/aan komen rijden.

De provincie Utrecht is bezig de bushalteplaatsen van lijn 50 daarop aan te passen. Door halteren op de weg kan dit. Hierdoor veroorzaakt de bus minder overlast door extra rijbewegingen en wordt het veiliger door het niet continu passeren en kruisen van autos en fietsers.

Omdat de werkzaamheden van provincie Utrecht onafhankelijk van de plannen van de gemeente Rhenen worden gerealiseerd, is het onmogelijk op de verschillende werkzaamheden helemaal op elkaar aan te laten sluiten. Het kan daarom voor de weggebruikers in de komende tijd enig ongemak met zich meebrengen.