Gemeente Doetinchem

Lookwartier: wijk met allure

Rond een architectonisch hoogstandje, het nieuwe theater Amphion, verrijst een gevarieerde en bijzondere wijk met vele typisch Doetinchemse elementen. Ooit stond hier de remise van de tram en later die van de bus. De ligging van het Lookwartier is uniek: grenzend aan de drukke binnenstad en op korte afstand van de Kruisbergse Bossen.

Grofweg wordt het plangebied begrensd door de Hofstraat, de Keppelseweg, de Loolaan en de Ds Van Dijkweg. In het Lookwartier bouwen de gemeente Doetinchem en andere partijen aan circa 200 woningen, het nieuwe theater Amphion en parkeergarage Het Loo.

Lees meer...
Via de rode links aan de rechterzijde van deze pagina

Het Lookwartier omvat het gebied tussen de Keppelseweg, Hofstraat, Ds van Dijkweg en de Loolaan. Hier wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe wijk met bijna tweehonderd woningen, de eerste grote ondergrondse parkeergarage in Doetinchem (420 plaatsen) en een nieuwe schouwburg Amphion.

Kijk op www.doetinchembouwt.nl voor meer informatie over het Lookwartier. Of kijk op www.lookwartier.nl of www.nieuwamphion.nl.

maquette De gemeente en Site Woondiensten hebben een zogenoemde digitale maquette laten maken. Dit filmpje laat zien hoe de nieuwe wijk er straks uit ziet. Bekijk de maquette op www.lookwartier.nl.

Aansluitingen Ruimzichtlaan
Om de nieuwe wijk het Lookwartier te ontsluiten, de parkeergarage bereikbaar te maken en de problemen die er zijn met de luchtkwaliteit in de Hofstra at op te lossen, is besloten de Ruimzichtlaan aan te leggen. De gemeente Doetinchem onderzocht samen met een ingenieursbureau hoe de Ruimzichtlaan aan moet sluiten op de Keppelseweg en de Ds van Dijkweg. Daarnaast is gekeken welke aanpassingen nodig zijn aan de omliggende wegen om ervoor te zorgen dat het verkeer de nieuwe routes volgt en de Hofstraat wordt ontlast.

De gemeente presenteerde de plannen op woensdag 22 april 2009 aan de omwonenden tijdens een informatiebijeenkomst. De gemeente heeft de omwonenden gevraagd hun reacties op de plannen te geven. Waar mogelijk neemt ze de reacties mee in de uitwerking van de plannen. Na de uitwerking van de plannen worden ze gereedgemaakt voor aanbesteding. De uitvoering van de maatregelen vindt naar verwachting in fases plaats van september 2009 tot eind 2010.

De terugkoppeling van de gemeente op de reacties van de omwonenden is te zijner tijd op deze website te downloaden.

Bekijk hier de toelichting op de plannen zoals de gemeente die naar omwonenden heeft gestuurd.


-Logo Doetinchem bouwt

Projectbeschrijving

Nieuws

Documenten

Planning

Contactpersonen