Gemeente Son en Breugel


Koninklijke onderscheidingen voor bestuursleden Korfbalvereniging

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw M.C.A. (Mia) van Deursen-Verberne
Benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Mia van Deursen-Verberne (59) verricht reeds een groot aantal jaren diverse vrijwilligersactiviteiten bij Korfbalvereniging âDe Corridorâ. Een dameskorfbalvereniging met ruim 120 leden.

Mevrouw Van Deursen-Verberne is sinds 1983 secretaris van het bestuur van deze vereniging. In deze functie onderhoudt ze vele contacten met personen, organisaties en commissies, zowel binnen als buiten de vereniging. Zij verzorgt de registratie, verdeling en beantwoording van alle inkomende post. Zij beheert met grote nauwkeurigheid het archief en zorgt voor de verslaglegging van de bestuursvergaderingen.

Mevrouw Van Deursen-Verberne is tevens sinds 1983 lid van de technische commissie (senioren). Zij zorgt met name voor de verdeling en behandeling van de inkomende post en voor de communicatie naar de leden.

Van 1983 tot en met 2008 heeft mevrouw Van Deursen-Verberne zich ook ingezet als trainster van met name de jeugdteams. Dit jaar heeft ze geen vast team onder haar hoede maar de vereniging kan altijd op haar rekenen als er een vervangende trainer nodig is.

Sinds 1990 is mevrouw Van Deursen-Verberne ook actief als scheidsrechter binnen en voor de vereniging. Als scheidsrechter is zij op aanwijzing van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond ook actief buiten de korfbalvereniging âDe Corridorâ.

Daarnaast is mevrouw Van Deursen-Verberne sinds 1983 mede-organisator van de jaarlijkse vlooienmarkt van de korfbalvereniging.

Ten slotte is mevrouw Van Deursen-Verberne naast bovenstaande activiteiten ook actief als korfbalcoach, verricht zij diverse ondersteunende activiteiten bij het jeugdkamp en stelt zij elke twee maanden een digitale nieuwsbrief op voor de leden. Tevens is zij namens de

vereniging actief bij de organisatie van De Nationale Sportweek en bij de promotie van het korfbal binnen de plaatselijke gemeenschap en met name de scholen.


---

---

Koninklijke onderscheiding voor de heer M.J.W. (Chiel) Beurskens Benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Chiel Beurskens (60) verricht reeds een groot aantal jaren diverse vrijwilligersactiviteiten bij Korfbalvereniging âDe Corridorâ. Een dameskorfbalvereniging met ruim 120 leden.

Vanaf 1981 is de heer Beurskens voorzitter van deze vereniging. In deze functie vertegenwoordigt hij de vereniging en behartigt hij de belangen bij de gemeente en in regionale clusters van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV).

Daarnaast is de heer Beurskens vanaf 1981 lid van de barcommissie. In deze rol zorgt hij voor bevoorrading en bemensing van de kantine in het clubgebouw. Hieronder valt ook het overleg met andere verenigingen / organisaties die van het clubgebouw van de vereniging gebruik maken.

Sinds 1981 is de heer Beurskens ook lid van de materialencommissie. Hij zorgt er voor dat alle materialen goed onderhouden en â indien nodig â vervangen worden

In de periode 1994 tot 2004 is de heer Beurskens actief geweest als scheidsrechter binnen en voor de vereniging, voor zowel jeugd als senioren. Ook floot hij, op aanwijzing van het KNKV elders wedstrijden voor de vereniging.

In 1985 en 2000 heeft hij vele uren én werk geïnvesteerd in de realisatie en uitbreiding van het clubgebouw âOns Eigenâ.

Vanaf 1990 vervult de heer Beurskens ook de rol van coach. Vele jeugd- en seniorenteams hebben onder zijn leiding hun korfbalwedstrijden gespeeld. Sinds 2004 is de heer Beurskens coach van Senioren 4.

Ook is de heer Beurskens sinds 1981 mede-organisator van de jaarlijkse vlooienmarkt. Ieder voorjaar organiseert de vereniging een vlooienmarkt om extra financiële middelen binnen te krijgen. Hij is een van de drijvende krachten achter deze markt. Al maanden van tevoren begint hij met verzamelen en opslaan van verkoopbare spullen. Hij zorgt onder andere ook voor het opzetten en afbreken van de kramen en de afvoer van de overgebleven spullen.

Ten slotte helpt hij elk jaar mee bij het jeugdkamp en het onderhoud van accommodatie.