Ingezonden persbericht


Persbericht

ProRail besteedt ontwikkeling en implementatie SAP uit aan CIBER-consortium

Eindhoven, 24 juni 2009 - Spoorbeheerder ProRail gaat de ontwikkeling en implementatie van haar SAP-omgeving uitbesteden aan CIBER Nederland.

ProRail beheert het Nederlandse spoorwegnet, dat bestaat uit 6.500 kilometer spoor, waar dagelijks 1,2 miljoen reizigers en 110.000 ton goederen overheen worden vervoerd. De organisatie is op dit moment druk bezig om een visie te ontwikkelen op haar toekomstige SAP-landschap. De huidige SAP-inrichting binnen ProRail is nog vooral gericht op de ondersteunende processen vanuit de stafafdelingen (zoals HR en finance). In de toekomst zal het SAP-landschap echter veel meer gericht worden op de kernprocessen Onderhoud en Infra Projecten en de onderlinge samenhang van deze processen.

Raymond Soeters, Platformmanager SAP bij ProRail: "Van de nieuwe partner verwachten wij dat zij op een inspirerende wijze meehelpt om onze visie verder te ontwikkelingen. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om voor lange tijd een verbintenis aan te gaan."

CIBER gaat in het contract samenwerken met haar consortiumpartners Dimensys en HuRis. Soeters: "We verwachten veel van de samenwerking met deze drie partijen. Ze hebben ruime en bewezen expertise in huis die goed aansluit op onze processen. Wij rekenen erop dat deze partijen in staat zijn om vanuit een goed begrip van onze business-processen op de stoel van de gebruiker plaats te nemen. Hierdoor kunnen ze onze vraag vertalen naar efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossingen, die zijn gebaseerd op best practices. Daarnaast is het belangrijk dat veel aandacht wordt geschonken aan het 'laten werken' van de oplossing in onze organisatie."

Wil Daniels, directeur Enterprise Application Services van CIBER Nederland: "Deze overeenkomst onderstreept onze expertise op het gebied van SAP-dienstverlening. We zien het dan ook als een uitdaging om, samen met onze consortiumpartners, SAP in te zetten in de ondersteuning van de primaire processen van ProRail."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels 13 jaar actief met ongeveer 500 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Over ProRail
ProRail zorgt voor 6.500 kilometer spoor en beheert 386 stations. Over het spoor rijden dagelijks 5500 reizigerstreinen met bijna 1,2 miljoen reizigers en rijden er ruim 350 treinen met een gezamenlijke vracht van 110.000 ton goederen. Daarmee is het Nederlandse spoorwegnet een van de drukste van Europa. Er zijn 13 verkeersleidingsposten die het treinverkeer in Nederland aansturen. Verder legt ProRail nieuwe spoorwegen aan en bouwt nieuwe stations. Bij ProRail werken ruim 3000 mensen.