Gamma Holding N.V.

Published: 13:00 24.06.2009 GMT+2 /Source: Gamma Holding NV /AEX: GAMN /ISIN: NL0000355824

Wijziging samenstelling Raad van Bestuur Gamma Holding

In goed overleg met de Raad van Commissarissen heeft de heer Meint Veninga besloten dat hij zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Gamma Holding per 1 augustus a.s. zal neerleggen.

De Raad van Commissarissen heeft het voornemen om de heer Ir. J.H.L. (Jan) Albers als zijn opvolger te benoemen. Daartoe zal in juli een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders worden gehouden. Vooruitlopend daarop is het de bedoeling dat de heer Albers per direct in dienst treedt.

Jan Albers (57 jaar) is vanaf 1980 in diverse managementfuncties werkzaam geweest bij Koninklijke Philips Electronics N.V., voornamelijk in het buitenland. In de periode 1998 - 2003 werkte hij voor het Duitse technologieconcern GEA AG, vanaf 2000 als lid van de Raad van Bestuur. In zijn meest recente functies is de heer Albers onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Vanderlande Industries B.V., voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond en voorzitter van de Raad van Commissarissen van UVA Holding B.V. en Helvoet Holding N.V.

De Raad van Commissarissen is de heer Veninga erkentelijk voor zijn inbreng en toewijding gedurende de jaren dat hij aan Gamma Holding verbonden is geweest.

Raad van Commissarissen Gamma Holding N.V.
Helmond, 24 juni 2009

Profiel
Gamma Holding ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogwaardige, innovatieve, industriële en consumentgerelateerde textielproducten. Met deze producten behoort het bedrijf in geselecteerde nichemarkten tot de wereldtop. In 43 landen zijn circa 6.600 medewerkers actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond (Nederland). De aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Gamma Holding bestaat uit twee sectoren. Industrial Solutions levert proceskritische componenten aan industriële klanten die actief zijn in deels elkaar overlappende markten. De sector bestaat uit de drie business units Belting, Filtration en Coating & Composites en omvat proces- en transportbanden, filterproducten en gecoat doek voor tenten, overkappingen en mediatechniek. Lifestyle Fabrics ontwikkelt consumentgerelateerde textielproducten die het leven veraangenamen. De sector bestaat uit de twee business units Sleep Care Fabrics en Exotic Fabrics en omvat zowel matrasstoffen als etnische stoffen voor de West-Afrikaanse markt.

Gamma Holding wil meer focus en schaalgrootte aanbrengen in haar portfolio van bedrijfsonderdelen. In dat kader zullen de activiteiten van Verseidag Ballistic Protection, onderdeel van de business unit Coating & Composites, en de zeildoekactiviteiten van de business unit Sailcloth worden verkocht.

Kijk voor meer informatie op www.gammaholding.nl.