Ingezonden persbericht


24 juni, 2009

Teambaas wil carrière niet in de weg staan
Carlo van Dam verlaat Kolles & Heinz Union

VLAARDINGEN - Autocoureur Carlo van Dam heeft besloten niet langer uit te komen voor het team Kolles & Heinz Union. De Nederlander, die in 2007 het Duitse Formule 3-kampioenschap won en in 2008 de Japanse Formule 3-titel op zijn naam schreef, was voor dit seizoen door het in de Formule 3 debuterende Kolles & Heinz Union gecontracteerd voor de Formula 3 Euroseries.

Teameigenaar Werner Heinz: "Wij zijn als team jammer genoeg nog niet in staat gebleken een coureur die twee kampioenschappen heeft gewonnen de ondersteuning te geven die hij verdient. Het is voor Carlo dan ook beter als hij voor een ervaren team uitkomt, want wij willen zijn loopbaan niet in de weg staan."

Carlo van Dam: "Dit is vanzelfsprekend een belangrijke, weloverwogen beslissing. Ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden die voor beide partijen het beste is."

Kolles & Heinz Union boekte tot dusver teleurstellende resultaten en besloot eerder deze maand af te zien van deelname aan de Masters of Formula 3-race op Zandvoort in een poging de prestaties van hun auto's te verbeteren voor de Euroseries test van vorige week op Magny-Cours in Frankrijk.

Carlo heeft na deze test in goed overleg besloten het team te verlaten. Hij is uiteraard inmiddels bezig te kijken naar de mogelijkheden bij andere teams in diverse raceklassen.


Noot voor redacties

Contact details (

Ingezonden persbericht