Gemeente Apeldoorn

PERSBERICHT

OLAF PRINSEN LIJSTTREKKER D66 APELDOORN
D66 eerste Apeldoornse partij die haar lijsttrekker bekend maakt

Olaf Prinsen is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor D66 Apeldoorn. De vijfentwintigjarige Prinsen is al zo'n acht jaar binnen en buiten Apeldoorn politiek actief. Daarnaast is hij medewerker Communicatie en Public Affairs bij branchevereniging RECRON. Hij studeert binnenkort af als bestuursrechtjurist.

Prinsen is vanzelfsprekend blij met zijn verkiezing. "Ik barst van de energie om me in te zetten voor Apeldoorn," aldus de kersverse nummer 1 op de lijst van D66. "Apeldoorn is uniek, en heeft veel potentie. Voor mij als lijsttrekker is het de uitdaging om mensen in te laten zien dat D66 die potentie eruit kan halen."

Ook Paula Donswijk-Bot, fractievoorzitter van D66, is enthousiast over de nieuwe lijsttrekker: "Olaf, talentvol en gedreven, is al jaren voor mij de gedroomde kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Met hem slaan we een brug naar de jongere generatie D66'ers."

Nu de lijsttrekker gekozen is kunnen de leden van D66 zich kandideren voor een plek op de kieslijst. Olaf Prinsen hierover: "Ik ben blij dat de huidige fractie, waaronder onze fractievoorzitter Paula Donswijk, heeft aangegeven door te willen gaan. Daarnaast is het fantastisch om te zien dat er veel enthousiasme is binnen de partij om politiek actief te worden."

_________________EINDE PERSBERICHT_________________

NOOT VOOR DE REDACTIE,