Afdeling
Communicatie TROS/AVRO

Hilversum, 02-07-2009

COMPLEET VERNIEUWDE WEBSITE EENVANDAAG

EénVandaag lanceert vandaag, donderdag 2 juli, haar compleet vernieuwde website met op dit moment de beste videokwaliteit van alle sites van de Publieke Omroep. Het rijke archief is opnieuw gedigitaliseerd en daardoor beter ontsloten dan voorheen. Alle reportages zijn eenvoudig door te plaatsen naar externe sites.

Bezoekers krijgen de mogelijkheid om de site naar eigen voorkeur aan te passen. De site is overzichtelijk ingedeeld naar thema's die door de redactie van EénVandaag tot speerpunten zijn benoemd: politiek, economie, gezondheidszorg en criminaliteit.

Reportages worden automatisch voorzien van gerelateerde content en kunnen met één klik op Twitter worden geplaatst. De nieuwe site van EénVandaag is zeer toegankelijk voor alle groepen door variabele tekstgrootte en een hoog contrast. En verder is de site browser-onafhankelijk en voldoet aan meest gestelde open normen en standaarden (W3C).

Vergeleken met de andere twee actualiteitenrubrieken van de Publieke Omroep trekt de EénVandaag site veruit de meeste bezoekers en heeft zee en grote groep actieve gebruikers. Bezoekers bekijken reportages, lezen dossiers en weblogs, bezoeken subsites zoals die over de kredietcrisis (IJsselstein Vandaag en de EénVandaag Index) en ze zijn deelnemer aan het EénVandaag Opiniepanel of aan het jongerenpanel Top-X.

De website wordt per maand bezocht door gemiddeld een half miljoen unieke bezoekers die meer dan 2 miljoen pagina's bekijken. De maand mei was een recordmaand voor EénVandaag. Mede door de Europese Stemwijzer bezochten 840.000 mensen bijna 20 miljoen pagina's.

Bekijk het resultaat op www.eenvandaag.nl