Evangelische Omroep

PERSBERICHT

NIEUWE SERIE VREEMDE TRALIES
Dinsdag 7, 14, 21 en 28 juli, 20.50 uur op Nederland 2

Hoe gaat het met de in Italië gedetineerde Hans van Buel? De douane betrapte hem in 2005 op drugssmokkel en arresteerde hem. Herman Wegter bezocht hem eerder voor het EO-programma Vreemde Tralies. Nu, zo'n twee jaar later, bezoeken we hem opnieuw. Wat gebeurde in de tussentijd? Wegens uitstekend gedrag heeft hij zich inmiddels vele privileges verworven. Maar Hans wil meer en zich zelfs permanent in Italië vestigen. In deze eerste aflevering van de nieuwe serie Vreemde Tralies hoort hij of de rechter 'meewerkt'. Als dat lukt, wordt hij voorwaardelijk vrijgelaten. Wat hoopt hij met zijn nieuw verworven vrijheden te kunnen doen? Vreemde Tralies volgt in de komende afleveringen eerst Hans van Buel (7 juli) en daarna Edward Kleine, Wendy van Lien en Rogier Schut.

Download aflevering 1 hier:
https://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=UmNKanZpOC8wMEYz ZUE9PQ

Aflevering 2: Edward Kleine (14 juli)
Edward Kleine (33) zit gevangen in Amerika. Hij kreeg in 2005 dertig jaar detentie opgelegd, omdat hij een man doodreed. Edward was daarbij onder invloed. Er is geen kans op strafvermindering. Op dit moment wordt met een nieuwe advocaat geprobeerd de zaak te heropenen. We bezoeken Edward in Draper Correctional Facilities, in Montgomery, Alabama. Hoe houdt hij het vol?

Aflevering 3: Wendy van Lien (21 juli)
Wendy van Lien uit Rotterdam werd vier jaar geleden veroordeeld tot 14 jaar cel vanwege het smokkelen van 16 kilo cocaïne. Ze was zwanger toen ze werd gearresteerd en is inmiddels in de gevangenis bevallen van een dochter die door Wendy's moeder wordt opgevoed. Haar hoger beroep is afgewezen en daarmee de hoop op een vervroegde vrijlating. Kan ze haar straf misschien in Nederland uitzitten? En hoe gaat het met haar dochter? Hoe houdt ze contact met haar?

Aflevering 4: Rogier Schut (28 juli)
Rogier Schut zat tijdens de eerste serie van Vreemde Tralies vast in Ierland wegens drugssmokkel. Inmiddels is hij overgeplaatst naar Nederland. Wij zoeken hem op in de gevangenis van Sittard. Is het verschil tussen Nederland en Ierland groot? Als hij op verlof wil naar zijn ouders, hoe gaat dat dan in zijn werk?

Noot voor redactie,