Gemeente Haaksbergen


Inloopbijeenkomst herinrichting Markt
24-06-2009 Inloopbijeenkomst herinrichting Markt Donderdagavond 2 juli houdt de gemeente van 18.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst over de plannen voor de herinrichting van de Markt. Iedereen die belangstelling heeft is dan van harte welkom om in de raadzaal te zien hoe het gebied rondom de Pancratiuskerk er straks gaat uitzien. Bovendien kan men op een formulier zijn of haar voorkeur aangeven voor het soort steen dat het komend najaar gebruikt wordt bij de reconstructie van de Markt.

Na de septemberkermis wordt begonnen met een belangrijk onderdeel van de Haaksbergse centrumvernieuwing - het Marktpromenadeplan - van start. Het hele marktplein gaat een aantal maanden lang op de schop. De wekelijkse woensdagmorgenmarkt verhuist zolang naar Molenstraat en Dr. Prinsstraat.

De reconstructie van de Markt moet zorgen voor een nieuwe sfeer rondom de Pancratiuskerk. Zo gaan de hoogteverschillen op het plein verdwijnen. Er komt één groot plein, zodat er in de toekomst volop ruimt eis voor de weekmarkt en andere activiteiten. De Beatrixboom (die met de boerendansers) blijft staan, evenals de boom bij het Notarishoes. Verder komen er nieuwe bomen op strategische plekken, in het zicht vanuit de straten die op de Markt uitkomen. Rond de raadzaal van het gemeentehuis komen leilindes. En de kerk komt een soort sokkel, een verhoogde natuurstenen band die naar de voorzijde in het plein `wegloopt'. Aan zijkanten en achterkant wordt de kerk omringd door gras dat zorgt voor een dorpse sfeer en kleur.