Bonnefanten Museum Maastricht

Donderdag 2 juli - 20.30 uur
Matt Elliott / Oo is an instrument

Matt Elliott

Onder de naam Third Eye Foundation maakte Matt Elliott eind jaren negentig een aantal albums met orkestrale en bij vlagen nogal angstaanjagende drum 'n' bass-muziek. Sinds 2003 maakt hij akoestisch getinte muziek onder zijn eigen naam. Als singer/songwriter is hij nu eens niet geïnspireerd door de Amerikaanse traditie maar door de Europese. Zo vind je Griekse, Spaanse en Slavische invloeden terug in zijn nummers.

In 2007 bracht het label Ici d'Ailleurs de cd 'Howling Songs' uit, het vierde album dat Elliott onder zijn eigen naam maakte en het afsluitende deel van zijn Songs-trilogie. De andere delen zijn 'Drinking Songs' en 'Failling Songs'. Matt Elliott's songs handelen over de menselijke tekortkomingen en het menselijk falen.

De tweede artiest voor 2 juli heet Oo is an instrument.

Achter deze naam schuilt Bloem de Ligny. Zij stond rond 1999 op doorbreken met haar debuutplaat 'Zink', maar om haar vrijheid te behouden trok ze zich terug uit het Nederlandse muziekleven. Ze ging studeren aan de kunstacademie in Rotterdam en verkaste naar Londen. Ze heeft zich ontwikkeld tot een multidisciplinair kunstenaar: ze maakt niet alleen muziek, maar ook installaties en videokunst. Op dit moment werkt ze aan het album 'Song in the Ship', een verzameling intieme liederen met piano- of harmoniumbegeleiding. Dit nieuwe repertoire zal centraal staan op haar Maastrichtse concert, het eerste optreden op Nederlandse bodem sinds enkele jaren. Zij wordt vergezeld door de Italiaanse slagwerker Alessandro Cannini.

De combinatie Elliott/Oo is an instrument is niet verbazingwekkend. Bloem voelt zich muzikaal beïnvloed door Matt Elliott en zijn Third Eye Foundation, al is zij altijd haar eigen muzikale gang gegaan.

Met dit concert sluit de reeks Live in the Living-concerten van het Exile Parallelprogramma af. Net als bij vorige concerten is gekozen voor muzikanten, die een deel van het oeuvre voorstellen, dat het best gedijt in kleine, intieme ruimten. In de akoestisch fraaie Rossikamer van het museum is plaats voor maximaal zestig stoelen.

Praktisch
Om zeker te zijn van een plaats kan men reserveren via: parallel@bonnefanten.nl / T 043 329 123

De entree is EUR 8; met korting EUR 4. Deze prijs is inclusief het bezoek aan de tentoonstelling Exile on Main St. Het concert begint om 20.30 uur. De expositie is doorlopend te zien vanaf 11 uur 's-morgens.

Exile on Main St. Parallel is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Mondriaan Stichting.

Dowload hier het originele persbericht als pdf

Beeldmateriaal

lees de voorwaarden voordat u het beeldmateriaal download. Wij stellen het erg op prijs om een bewijsexemplaar van de publicatie te ontvangen!
Foto Julien Bourgeois Matt Elliot
Foto Julien Bourgeois
Foto Jullien Bourgeois Matt Elliot
Foto Jullien Bourgeois
Oo is an instrument
Oo is an instrument