Vereniging Milieudefensie


Aankondiging

Amsterdam, 25 juni 2009

De Buitenhof Vega Sensation: de verantwoorde tegenhanger voor de Binnenhof Braai

Amsterdam, 25 juni 2009 --- De Nederlandse Vegetariërsbond, Oxfam Novib, Wakker Dier en Milieudefensie organiseren op donderdag 2 juli van 12.30 tot 14.00 uur voor de vijfde keer de 'Buitenhof Vega Sensation' voor politici. De politici worden verwelkomd in een ecofabulous ambiance die is verzorgd door de dames van Veggie in Pumps. Topkok Eric van Veluwen (Landgoed Rhederoord) en chefkok Petrix zorgen voor de innerlijke mens. Het Jazz duo 'Britta Maria loves Morris' zal het geheel luister bij zetten.

De 'Buitenhof Vega Sensation' dient als mens-, dier- en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele 'Binnenhof Barbecue', waarmee de Tweede Kamer haar zomerreces begint en die door de vleesindustrie wordt betaald. Onder andere minister Verburg (Landbouw), Marianne Thieme (PvdD), Ineke van Gent (GL), Boris van der Ham (D66) en vele andere Tweede Kamerleden hebben aangegeven de voorkeur te geven aan dit duurzame alternatief.

Wat: Buitenhof Vega Sensation voor politici Wie: Oxfam Novib, Milieudefensie, de Nederlandse Vegetariërsbond en Wakker Dier Waar: Plein, tegenover de hoofdingang van de Tweede Kamer Wanneer: Donderdag 2 juli tussen 12.30 uur en 14.00 uur