Gemeente Tilburg

Persbericht
26 juni 2009

Klassieke muziek op Pieter Vreedeplein

Klassiek concert Pieter Vreedeplein, donderdagavond 2 juli 2009

Genieten van West Side Story en Romeo & Julia. Dat kan donderdag 2 juli op het Pieter Vreedeplein. Dan vindt de tweede editie van het pleinconcert plaats. Het klassieke concert is gratis toegankelijk en duurt van 19.30 uur tot 20.30 uur. De opening wordt verricht door wethouder Joost Möller & Maarten van Lier van Corio Nederland.

Uitvoering van het concert ligt dit jaar in handen van het Tilburgs Festival Orkest, bestaande uit zestig muzikanten. Het orkest staat onder leiding van Marcel Geraeds.

Samenwerking

Het pleinconcert is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de gemeente Tilburg, ontwikkelaar MAB Development en belegger in retailvastgoed Corio Nederland. Wethouder Joost Möller: "Het eerste pleinconcert was vorig jaar zeer succesvol. Het is een welkome aanvulling op onze evenementenkalender en het Pieter Vreedeplein krijgt op deze manier ook de status van evenementenplein." Maarten van Lier, hoofd centermanagement Corio Nederland: "Voor ons is het belangrijk dat onze winkelcentra een vast onderdeel worden van de lokale gemeenschap. Wij werken daarom graag mee aan het verlevendigen van het Pieter Vreedeplein en de Tilburgse binnenstad."

Programma 2 juli

19.30 uur Opening door wethouder Joost Möller & Maarten van Lier

19.35uur Aanvang concert
L. Bernstein Ouverture ´Candide´ S. Prokofiev ´Romeo & Julia´ G. Gershwin Rapsody in Blue (full orchestra) Jan-Willem Rozenboom, piano L. Bernstein West side story: Symphonic dances

20.30 uur Einde concert

---