RTL Group

Powervrouwen centraal in 'Lipstick Jungle en Cashmere Mafia

Vanaf 2 juli is het elke donderdag ladies night bij RTL 5. Dan start het tweede seizoen van het populaire Lipstick Jungle, wekelijks gevolgd door Cashmere Mafia. In beide Amerikaanse series staan echte powervrouwen centraal die hun flitsende carrières proberen te combineren met een turbulent privéleven.

Het eerste seizoen van Lipstick Jungle was vorig najaar te zien bij RTL 5. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell, die ook verantwoordelijk is voor het succes van Sex And The City. Lipstick Jungle draait om de vriendinnen Wendy, Nico en Victory. Wendy Healy (Brooke Shields) stond aan het hoofd van Parador Pictures, maar produceert nu zelf films. Haar gezinsleven heeft regelmatig te lijden onder haar veeleisende baan. Nico Reilly (Kim Raver) is uitgever van het tijdschrift Bonfire Magazine. Haar huwelijk stelt niet veel meer voor. De affaire die ze in het eerste seizoen had, dreigt nu uit te komen. Modeontwerpster Victory Ford (Lindsay Price) probeert los te komen van multimiljonair Joe, met wie ze een relatie had. Dat én het openen van een nieuwe winkel, blijkt lastig.

In de Amerikaanse dramaserie Cashmere Mafia staan de succesvolle zakenvrouwen Mia, Zoe, Julie en Caitlin centraal. Ze wonen in New York en zijn al sinds hun studietijd vriendinnen. Alle vier proberen zij een balans te vinden tussen hun veeleisende carrières en hun complexe privéleven. Mia Mason (Lucy Liu) werkt in de tijdschriftenwereld. Ze hoopt op een promotie, maar merkt al snel dat ze daarvoor de strijd moet aangaan met haar verloofde Jack. Bankier Zoe Burden (Frances O'Connor) schippert tussen haar drukke baan en haar gezin met twee kinderen. Zoe lijkt benijdenswaardig, maar zelf weet ze wel beter. Juliet Draper (Miranda Otto) staat aan het hoofd van een hotelketen. Zij heeft heel wat te stellen met haar flirtende echtgenoot en haar puberende tienerdochter. Caitlin Dowd (Bonnie Somerville) heeft een hoge functie bij een cosmeticamerk. Ze heeft geen gezin, maar is druk bezig te ontdekken wie ze precies is en wat ze wil.

Beide series zijn vanaf donderdag 2 juli te zien. Van Lipstick Jungle worden wekelijks twee afleveringen achter elkaar uitgezonden, gevolgd door Cashmere Mafia.

Uitzending: Lipstick Jungle: RTL 5, vanaf donderdag 2 juli wekelijks tussen 20.30 en 21.25 uur en tussen 21.25 en 22.20 uur. Cashmere Mafia: RTL 5, vanaf donderdag 2 juli wekelijks tussen 22.20 en 23.10 uur.

---