Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

SLEMUNDA

De gemeente Rotterdam zet met het project Graffitibriljanten kunstenaars in om de strijd tegen wilde graffiti aan te gaan en tegelijkertijd de buitenruimte aantrekkelijker te maken.

Het Centrum Beeldende Kunst en de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting nodigen u hierbij uit tot het bijwonen van de feestelijke oplevering op donderdag 2 juli van het cira 90 meter lange kunstwerk van kunstenaar/illustrator Lucky Dubz in de Buitendijktunnel. Deze tunnel ligt voor het grootste deel in de deelgemeente IJsselmonde en verbindt de Groenezoom met de Olympiaweg.

De vijfde Graffitibriljant toont aan beide zijden van de fiets- en voetgangerstunnel de geschiedenis van IJsselmonde in de vorm van krantenpagina's uit de 'Islemunda': dat levert 300 m2 kunst op!

Lucky Dubz laat zich inspireren door popcultuur. Hij is er in geslaagd met zijn stijl op monumentale wijze het onzichtbare verleden van IJsselmonde te laten herleven.

Programma

17:30 uur ontvangst
17:45 uur openingswoord door wethouder Buitenruimte van de gemeente Rotterdam, de heer Peter Lamers gevolgd door portefeuillehouder Buitenruimte van de deelgemeente IJsselmonde, de heer Wouter Boonzaaijer.
18:00 uur feestelijke wandeling door de tunnel onder begeleiding van muziek.

Locatie
Buitendijktunnel aan de Olympiaweg zijde

Klik op de foto voor een vergroting