ZKH Prins Friso en HKH Prinses Mabel op conferentie SEFI

30/06/2009 10:56

Platform Bèta Techniek

Op donderdag 2 juli 2009 zullen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso van Oranje-Nassau en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel de uitreiking van de Leonardo da Vinci medaille 2009 in het Stadhuis te Rotterdam bijwonen.

De Leonardo da Vinci medaille wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Vereniging voor Ingenieurs Onderwijs (SEFI) aan een persoon die van grote betekenis is voor het hoger technisch onderwijs. Eerdere laureaten, zoals de heer Jacques Delors, prof. Niels Meyer en mr. Santiago Calatrava geven het prestigieuze karakter van de onderscheiding aan.

De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse conferentie van SEFI. Het hoger technisch onderwijs maakt momenteel een periode van stormachtige ontwikkeling door. In de hele wereld loopt de belangstelling voor exacte studies terug, hetgeen een zeer zorgelijke ontwikkeling is. Thema van de conferentie is dan ook "Attracting young people to engineering": hoe kunnen we talentvolle jonge mensen er toe brengen voor een loopbaan in de technische wetenschappen te kiezen?

De conferentie vindt van 1 tot en met 4 juli plaats in het WTC in Rotterdam Tijdens de conferentie laten keynote sprekers uit Australië, Amerika en vertegenwoordigers van organisaties als UNESCO en IFEES (International Federation of Engineering Education Societies) hun licht over het bovenstaande thema schijnen. Prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president KNAW, geeft op donderdag 2 juli een keynote lezing om de Nederlandse visie toe te lichten. De TU Delft treedt op als gastheer, met ondersteuning van het Platform Bèta Techniek.