Hoge zonkracht roept om actie

30/06/2009 12:40

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding op pad met smeerteams.

Amsterdam, 30 juni 2009 - Eind van deze week wordt mogelijk een zonkracht 8 verwacht. Een historisch hoge waarde, die in de afgelopen 5 jaar volgens het KNMI slechts twee keer eerder is gemeten. De kans om te verbranden is met zonkracht 8 extra groot. Niet alleen voor mensen met een lichte huidtype. Hoe vaker iemand in zijn leven door de zon verbrandt of blootgesteld wordt aan UV-straling, hoe groter de kans op huidkanker op latere leeftijd. Reden genoeg voor KWF Kankerbestrijding om met bijzondere smeerteams het land in te trekken.

De parken in, terrassen en stranden op en naar het Zomerfeest!

Met een team van 'verbrande' acteurs gaat KWF Kankerbestrijding komende donderdag tot en met zondag diverse plaatsen in Nederland af. Zonaanbidders op het strand, maar ook terrasgasten en het pubiek van het Zomerfeest in Tilburg worden op ludieke en sympathieke wijze herinnerd aan het verbrandgevaar wat de komende dagen op de loer ligt. Verbrandgevaardriehoeken worden uitgezet en smeerteams smeren er op los.

Verbrandgevaar

Om het gevaar van zonverbranding extra onder de aandacht te brengen heeft KWF Kankerbestrijding een beeldmerk laten ontwikkelen. Deze verbrandgevaardriehoek herinnert iedereen eraan om zich op hoge zonkrachtdagen extra te beschermen tegen te veel zon. Daarnaast faciliteert KWF Kankerbestrijding gratis posters via de website www.zonverstandig.nl om op te hangen op voetbalclubs, strandpaviljoens, festivals, roeiverenigingen, fietsverhuurbedrijven etc.

Zuco 103

Maar we mogen ook vooral genieten van de zon. Reden genoeg om samen met Zuco 103 een zomersnummer op te nemen. Het speciale nummer Praia nodigt uit om te genieten van de zon en de zomer, in combinatie met goede zonbescherming. Zuco 103 zal het nummer onder andere laten horen op het Zomerfeest in Tilburg op 5 juli aanstaande. Het nummer is gratis te downloaden via www.zonverstandig.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.zonverstandig.nl/