Toto breidt uit met Tour de France

01/07/2009 12:55

De Lotto

Vanaf morgen kunnen wielrenliefhebbers met Toto dagelijks de etappes uit de Tour de France voorspellen. Het is voor het eerst dat voorspellingen rondom de Tour de France gedaan kunnen worden.

Met Toto-Select voorspel je welke van de twee geselecteerde renners de etappe als eerste finisht. Bij een 1 voorspel je dat de eerstgenoemde renner als eerste finisht, bij een 2 finisht de laatstgenoemde renner als eerste. Met Toto-Tip kun je de winnaar van de gele- en groene trui voorspellen en elke dag de etappewinnaar. Vanaf donderdag 2 juli kunnen de voorspellingen voor de startdag, zaterdag 4 juli, worden ingezet. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- & gemakwinkels in Nederland.

Naast voetbalweddenschappen waar Toto groot mee is geworden, kan tegenwoordig ingezet worden op meerdere sporten. Momenteel zijn dit: tennis (Wimbledon), honkbal (Major League Baseball), formule 1 en nu ook wielrennen (Tour de France).

Over Toto

Toto is een product van De Lotto. De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.