Gemeente Drechterland


1-7-2009
Voorlichtingsfilm over Jeugd & Alcohol

Drink je verstand niet op! is gesponsord door Rotary Club Drechterland

Op donderdag 2 juli vindt in Cinemagnus in Schagen de première plaats van de film Drink je verstand niet op! In deze voorlichtingsfilm spelen zes leerlingen van de Julianabasisschool in Schagen de hoofdrol.

Zij deden het afgelopen jaar mee aan de lessen Alcohol een ander verhaal, een project voor alle leerlingen van groep 7 en/of 8 in West-Friesland. De film werd mogelijk dankzij een bijdrage van Rotary Club Drechterland: zij krijgt tijdens de première het eerste exemplaar overhandigd. het filmpje is vanaf volgende week te zien op http://www.westfrisland.nl

Alcoholfilmpje

In het filmpje richten de leerlingen een voorlichtingsbureau op en halen ze een 'verborgen cameragrap' uit met ouders uit Schagen. Ze peilen de reacties wanneer een van de leerlingen met een kratje bier op het marktplein zit en voorbijgangers vraagt om de helpen met statiegeld voor het kopen van Breezers. âAlcohol een ander verhaal âis een project van GGD Hollands Noorden in samenwerking met Brijder Verslavingszorg en de besturen van circa 100 Westfriese basisscholen. Het project wordt gefinancierd door de Westfriese gemeenten. Kern van het project is dat leerlingen zelf een voorlichtingsbureau oprichten en op een ouderavond hun eigen ouders voorlichten over de risicoâs van alcohol op jonge leeftijd. De lessen zijn ontwikkeld door het Trimbos-Instituut. Kenmerkend voor deze lesmethode is dat leerlingen zelf actief op zoek gaan naar informatie over alcohol.