TenneT


Draadbreuk bij Raalte snel hersteld


02-07-2009 De hoogspanningsdraad die woensdagmiddag 1 juli bij Raalte was gebroken, is aan het eind van die dag weer volledig hersteld. Medewerkers van TenneT hebben ter plekke de reparatiewerkzaamheden kunnen uitvoeren. Hierdoor was de 110kV-verbinding tussen Harculo en Raalte aan het eind van de middag weer volledig operationeel.

De breuk vond woensdag plaats nabij de Lageweg op de 110kV-verbinding tussen Harculo en Raalte. Van een onderbreking van de stroomvoorziening in de regio was geen sprake. De stroom kon vrijwel direct worden omgeleid via andere hoogspanningsverbindingen. Daardoor bleef de leveringszekerheid in de regio gewaarborgd.

De breuk van de draad is onder meer ontstaan door de aanwezigheid van een aantal bomen onder de verbinding, die te hoog waren gegroeid en in aanraking met de draad zijn gekomen. Uit oogpunt van leveringszekerheid en veilig transport van elektriciteit legt TenneT beperkingen op voor het gebruik van grond op en nabij hoogspanningsverbindingen. Zo moeten beplanting en bomen op ruime afstand van de draden blijven. De betreffende bomen zijn inmiddels gesnoeid door de netbeheerder.