Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 02-07-2009

Man onder invloed aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie in Parkwijk een man op een bromfiets aangehouden omdat hij onder invloed was.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 23.50 uur een bromfietser vanaf een parkeerterrein de busbaan Parkwijk oprijden. De bestuurder maakte een onzekere indruk. De agenten besloten de man te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat de 27-jarige man uit Baarn te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 645 ug/l uit. Het rijbewijs, wat al eerder ongeldig was verklaard, werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de man naar huis gestuurd.

Voetganger onder tram

UTRECHT Op de Europalaan vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een tram en een voetgangster plaats. De voetgangster raakte gewond.

Omstreeks 13.10 uur kwam een tram over de brug in de richting van het Transferium

West-Raven rijden. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats stond een vrouw te wachten. De trambestuurder gaf nog een aantal malen een sein om de vrouw attent te maken op de komst van de tram. Plotseling stak de 27-jarige vrouw uit Eindhoven de weg over en werd door de tram geraakt. Ter plaatse troffen agenten de vrouw half onder de tram aan. Zij had een hoofdwond. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Autokraker aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij een inbraak in een auto had gepleegd.

Getuigen belden rond 14.30 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man op T Goylaan een inbraak in een auto had gepleegd. De verdachte was weggerend in de richting van de Huize de Geerlaan. De politie ging in de omgeving op zoek naar de verdachte. Op de Houdringelaan zagen agenten een man, die aan het signalement voldeed, bij een groepje jongens staan. De 22-jarige man uit Utrecht was buiten adem en bezweet. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Jongetje verdronken

VLEUTEN In de Haarrijnseplas aan de Strandboulevard in Vleuten is woensdag 1 juli een 5-jarige jongen uit Vleuten verdronken.

Omstreeks 17.05 uur kreeg de politie de melding dat een jongetje zoek was. Een agent die bij de plas was in verband met een diefstal, werd aangesproken door meerdere badgasten dat er mogelijk een kind onder water was verdwenen. Ook de brandweer die toevallig ter plaatse was voor een duikoefening, werd aangesproken over de vermissing. De politie zocht op het land en de brandweer vormde met enkele badgasten een linie in het water.

Daar werd het jongetje gevonden. De traumahelikopter kwam ter plaatse. Hij was buiten bewustzijn en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het UMC is het jongetje overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Twee aanhoudingen

VLEUTEN / MAARSSEN In de wijk Duivenkamp heeft de politie woensdagmiddag twee verdachten aangehouden van diefstal van een gsm.

Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat bij de Haarrijnseplas in Vleuten twee jongens een gsm van een meisje hadden gestolen en dat ze haar lastig vielen. Agenten kwamen ter plaatse en gingen op zoek naar de jongens. Ze waren inmiddels al weggereden op een scooter en na onderzoek bleek dat ze waarschijnlijk thuishoorden in Maarssen. In de wijk Duivenkamp stuitten andere agenten op het tweetal, een 15-jarige jongen uit Utrecht en een 17-jarige jongen uit Maarssen.

De 15-jarige jongen verzette zich hevig tegen de aanhouding, waardoor de politie geweld moest gebruiken. De jongen bleef zich verzetten, maar kon uiteindelijk geboeid worden en naar het politiebureau worden vervoerd. De jongens zijn ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn in kennis gesteld.