Politie Hollands Midden

Leimuiden - Bootinbrekers aangehouden

Leimuiden, 02-07-2009 o De politie heeft donderdag 2 juli rond 03.30 uur aan de Herenweg een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 41-jarige man uit Kudelstaart aangehouden. De twee braken in in een boot die in een botenhuis lag.

De inbraak werd tijdig opgemerkt door de naburige bewoners die onmiddellijk 1-1-2 belden. De politie was snel terplaatse en kon de twee, waarvan er nog één probeerde weg te komen, inrekenen. De verdachten zitten voor verder onderzoek nog vast. De auto waarmee de twee waren is voor dit onderzoek ook in beslag genomen.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconden telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.