Gemeente Ede

Nummer 119 / Ede, 26 juni 2009

Burgemeester Van der Knaap reikt gemeentelijke onderscheiding uit: Karateka Timothy Petersen ontvangt Medaille van Verdienste

De heer T.S. (Timothy Sylvester) Petersen uit De Klomp heeft woensdag
1 juli 2009 de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het raadhuis in Ede. Burgemeester Cees van der Knaap reikte de onderscheiding uit.

De heer Petersen won vrijdag 8 mei 2009 tijdens de Europese Kampioenschappen karate in Zagreb (Kroatië) een gouden medaille. In 2005 werd hij op Tenerife ook al Europees kampioen. Ook heeft de heer Petersen meerdere andere titels in de karatesport behaald, waaronder die van Nederlands kampioen in 2009.

Het gemeentebestuur van Ede kent de heer Petersen deze onderscheiding toe als blijk van waardering en erkentelijkheid voor het behalen van de eerste plaats tijdens de Europese Kampioenschappen karate en voor het leveren van meerdere belangrijke prestaties op het gebied van de karatesport.

Verdiensten
Bij de Medaille van Verdienste is sprake van bijzondere verdiensten in vrijwillig verband voor de Edese gemeenschap, of bijzondere burgerzin op enig terrein van het maatschappelijke leven, of een belangrijke prestatie op cultureel, sportief of enig ander gebied. De medaille kan uitgereikt worden aan inwoners en aan niet-ingezetenen van de gemeente Ede. Het college van burgemeester en wethouders beslist over de toekenning van deze onderscheiding op voordracht van de burgemeester, die de uitreiking verzorgt.


---

Meer informatie:
Afdeling Communicatie
Henk Faas, communicatie adviseur burgemeester
(0318) 680 138 / 06-524 80 528 / henk.faas@ede.nl