'Tamponinvasie' kleurt Nederlandse stranden roze

02/07/2009 10:00

Libresse


2 juli 2009

P e r s b e r i c h t

'Tamponinvasie' kleurt Nederlandse stranden roze


1 op de 7 vrouwen mijdt het strand tijdens maandelijkse ongemakken

Zeist, 2 juli 2009 - Gisteren kleurde de lucht roze boven de Nederlandse stranden. Zonaanbidders in IJmuiden, Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Scheveningen en Hoek van Holland werden gisteren verrast door een ware tamponinvasie. Meer dan 3.000 pakjes tampons voorzien van roze parachutes werden boven de Nederlandse stranden gedropt. Aanleiding voor deze actie is de start van het strandseizoen. Uit een onderzoek van Panel Wizard onder 500 Nederlandse vrouwen, in opdracht van Libresse, blijkt dat één op de zeven vrouwen het strand mijdt tijdens de maandelijkse ongemakken.

Naast het ijsje, de bikini en zonnebrandolie blijkt ook de tampon een typisch zomerproduct. Maar liefst 36% van de vrouwen gebruikt in de zomermaanden vaker tampons dan normaal. 60% bestempelt de tampon zelfs als onmisbaar in de strandtas. De helft van de vrouwen draagt geen witte kleding en één op de zeven mijdt zelfs helemaal het strand tijdens de menstruatie.

"Libresse doet al jaren onderzoek naar damesproducten en de wensen en onzekerheden van vrouwen. De tampon blijkt een belangrijk damesproduct, zeker in de zomer. Om aan de wens van vrouwen tegemoet te komen hebben we vorig jaar ons assortiment uitgebreid met tampons. Je kunt hiermee zonder zorgen het strand op en om dat te illustreren hebben we vandaag een recordhoeveelheid tampons gedropt op de Nederlandse stranden." aldus Robert Zuidgeest van Libresse.

Ook is er een videopersbericht beschikbaar:

http://anpstreaming.datiq.net/capital/Mpeg2libresse.wmv

Over Libresse en SCA

Vanuit het hoofdkwartier in München ontwikkelt, produceert en vermarkt SCA Personal Care absorberende baby-, dames- en incontinentieproducten. Tot onze merknamen behoren Libero, Libresse en TENA, het wereldwijd bekende merk voor incontinentiematerialen. Naast retailers, zijn onze klanten in Europa en Noord-Amerika apotheken, thuiszorg- en institutionele zorginstellingen. SCA Personal Care is een business groep van het internationale consumenten- en papierproductenbedrijf SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget). Met meer dan 5.300 medewerkers in ruim 25 landen behaalde Personal Care in 2007 een omzet van 2,1 miljard euro en genereerde daarmee ongeveer 20% van SCA's totale omzet. Het SCA aandeel wordt verhandeld op de beurzen van Stockholm, London en New York.

Voor meer informatie, bezoek www.sca.com of www.Libresse.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.Libresse.nl