Gemeente Harderwijk


Kerkstraat herkrijgt karakteristiek aanzien

02/07/2009

In de Kerkstraat in Harderwijk is de gemeentelijke Kwaliteitsslag Binnenstad nu goed te zien. De altijd wat neutrale straat herkrijgt momenteel in snel tempo een karakteristiek aanzien. Het is na de Brouwerssteeg de tweede straat in de Binnenstad waarin met duurzame materialen zoals natuursteen en nostalgische lantaarnpalen de historische karakter van de stad terugkeert.
De kosten worden gedekt uit de extra budgetten die de gemeenteraad voor de kwaliteitsslag heeft uitgetrokken, in combinatie met het budget voor de vervanging van o.a. de riolering.

Enkele tegenvallers bij de herinrichting zorgen voor vertraging. Zo bleken er nutsleidingen te liggen op plaatsen waar dat niet bekend was. Daardoor gaat de Kerkstraat pas eind juli open voor het autoverkeer. De bestratingswerkzaamheden zijn wel eerder klaar, maar het voegwerk tussen de natuurstenen moet nog enkele weken uitharden.

Na de bouwvak vakantie pakt de aannemer nog het stukje fietspad in de bocht van de Kerkstraat tegenover de Grote Kerk aan. Omdat het plan op dit punt op het laatste moment is gewijzigd, zijn de benodigde natuursteenbanden voor dit deel van de straat niet tijdig leverbaar. In dezelfde periode na de bouwvak vakantie maken ook de huidige lichtmasten plaats voor nieuwe âhistorischeâ straatlantaarns.


____________________