Politie Groningen

Donderdag 2 juli 2009

Provincie Groningen, 02-07-2009

Groningen: alcomobilist is rijbewijs kwijt

Een 68-jarige man uit Groningen is woensdagavond door de politie aangehouden op de Veldspaatstraat in Groningen. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Hij bleek op het politiebureau ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs kon hij op het politiebureau achterlaten. Tegen de Groninger is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Sabastraat een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten gingen het pand binnen na een tip. Ongeveer honderd planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslaggenomen. Een 35-jarige Groninger werd door de agenten in het huis aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: snorfietser gewond bij val

Een 38-jarige snorfietsster uit Heiligerlee is woensdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Roderwolderdijk. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak in de berm en kwam ten val. Ze is met enkelletsel en meerdere schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Alteveer: dieven aangehouden dankzij melding

Een 56-jarige inwoner van Alteveer heeft woensdagnacht op een bedrijventerrein in zijn woonplaats twee dieven betrapt. De verdachten uit Stadskanaal (17 en 22 jaar) demonteerden op het terrein aan de Beumeesweg onderdelen van autos. De ontdekker waarschuwde de politie die het duo op heterdaad kon aanhouden. De Kanaalsters zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: Stadjers mishandeld door trio

De politie doet onderzoek naar de mishandeling van twee Groningers die woensdagnacht plaatsvond nabij het Martinikerkhof. Het 18-jarige slachtoffer werd volgens zijn verklaring plotseling geslagen door drie onbekende mannen. Een 19-jarige Stadjer zag de mishandeling gebeuren en wilde zijn 18-jarige plaatsgenoot helpen. Het nog onbekende drietal richtte zich daarom vervolgens op hem. Ook hij kreeg klappen. De twee slachtoffers doen aangifte bij de politie.