Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 02-07-2009

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN- Op woensdagavond werd een dronken automobilist aangehouden. Omstreeks 19.30 uur werd de 33-jarige man uit Driebergen gecontroleerd op de Hoofdstraat. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het bureau 880 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Beroving

VEENENDAAL- Op woensdagavond werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 23.00 uur fietste een 52-jarige vrouw uit Veenendaal over de Rondweg West. Zij had haar tas voor in haar mandje liggen. Op een gegeven moment kwam een scooterrijder aanrijden met een witte jas en een grote helm. Deze persoon pakte de tas uit het mandje en verdween vervolgens. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Heuvelrug.

Van de weg

RHENEN- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 23.15 uur raakte een 40-jarige automobilist uit Veenendaal van de weg, vermoedelijk door te hoge snelheid. De politie werd gewaarschuwd en de man rook naar alcohol. De man sprak bedreigende en beledigende taal uit naar de agenten.

Omdat de man gewond was geraakt, werd hij eerst vervoerd naar het ziekenhuis. Hier was hij ook erg vervelend en wilde maar moeizaam meewerken. Van hem werd bloed afgenomen om te bepalen of de man te veel gedronken had. Het rijbewijs werd ingenomen.