Senternovem

02-07-2009 | Nieuwe regeling voor de cultuursector

Op donderdag 2 juli wordt de regeling 'Innovatie cultuuruitingen' gepresenteerd. In 2009 is er drie miljoen euro beschikbaar voor culturele instellingen die met vernieuwende projecten meer en nieuwe publieksgroepen moeten zien te bereiken. Het doel van de regeling is de publieke erkenning voor kunst en cultuur te vergroten en het ondernemerschap in de sector te stimuleren.

Samenwerking
Samenwerking en netwerkvorming met instellingen van (bij voorkeur) buiten de cultuursector zijn een voorwaarde. De verwachting is dat dit eerder leidt tot nieuwe producten of toepassingen dan samenwerking met instellingen met een zelfde doelstelling en taak. De projectkosten bedragen minimaal 100.000 euro en per project is maximaal 90% subsidie beschikbaar.
Naast projectondersteuning biedt de regeling ook een kennisprogramma dat de sector toegang geeft tot andere bronnen, expertise en contacten. Om duurzame veranderingen tot stand te brengen zullen koplopers hun ervaringen intensief en publiekelijk delen met anderen.

Aftrap donderdag 2 juli
Op donderdag 2 juli wordt in de Tolhuistuin in Amsterdam de vierjarige regeling gelanceerd door het ministerie van OCW. Doel en inzet van de regeling worden toegelicht in de bijeenkomst georganiseerd door Cultuurformatie.

In de publicatie van de Staatscourant kunt u lezen welke projecten in aanmerking komen voor ondersteuning. Wie dit jaar nog mee wil doen, moet uiterlijk 1 oktober 2009 een plan indienen. Een onafhankelijke commissie, bestaande uit personen met innovatiekennis uit verschillende maatschappelijke sectoren, zal de overtuigendste projecten uitkiezen.