Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Tweede onthulling beeld in Beatrixpark


01-juli-2009

Het bronzen beeld lapres-midi dún faune, beter bekend als de zittende vrouwen, van beeldhouwster Ellen Roos is op vrijdag 19 juni voor de tweede keer onthuld. Deze onthulling werd gedaan door Paul Slettenhaar, portefeuillehouder kunst en cultuur van het Amsterdamse stadsdeel Zuideramstel.

In 1962 werd het bronzen beeld geplaatst in de eendenvijver in de noordelijke punt van het Beatrixpark. Na verloop van tijd is het waterspuitende beeld in verval geraakt. Op verzoek de vereniging Vrienden van het Beatrixpark heeft stadsdeel Zuideramstel het beeld laten herstellen. De werkzaamheden bestonden uit het vernieuwen van de fundering, het repareren van het bronzen beeld en het herstellen van de fonteinfunctie met vijftien waterstralen.

Slettenhaar: Fantastisch dat ik dit beeld bijna vijftig jaar na dato opnieuw mocht onthullen in aanwezigheid van de kunstenares. Het is één van de karakteristieke kunstwerken in het Beatrixpark. En het is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Door de fonteinfunctie verbetert de waterkwaliteit.

Portefeuillehouder Paul Slettenhaar met kunstenares Ellen Beerthuis-Roos

Beeld lapres-midi dún faune