Gemeente Veenendaal


Bouw tijdelijke entree gemeentehuis gestart

Zoals aangekondigd wordt het gemeentehuis uitgebreid, zodat alle gemeentelijke diensten straks op één plek gehuisvest zijn. De uitbreiding vindt plaats op de plek van het huidige Raadhuisplein. Voor de bouw heeft de gemeente Veenendaal Heijmerink Bouw Utrecht b.v. als aannemer geselecteerd. Vanwege de uitbreiding van het gemeentehuis verhuist de hoofdingang tijdelijk naar de Wolweg.

Â

Deze week (1 juli) start de realisatie van de tijdelijke entree. Deze komt rechts naast de trap in de centrale hal, bij de balies van Bouw Wonen Milieu en op de plek van de huidige ondertrouwkamer, annex persruimte. Omdat het gemeentehuis hoger ligt dan de Wolweg wordt er ook een hellingbaan aangelegd.

Â
Planning bouwactiviteiten

Nog voor de bouwvak worden de eerste damwanden geslagen, aan de Wolweg- en Raadhuisstraatzijde van het gemeentehuis. De feitelijke bouw van het ânieuwe gemeentehuisâ start na de bouwvak. Dan wordt de tijdelijke entree in gebruik genomen en sluit de bestaande hoofdingang. Het Raadhuisplein fungeert vanaf dat moment niet meer als parkeerterrein.

In september start de gemeente met het ontgraven van de parkeerkelder en het boren van de funderingspalen, waarna de bouw van de kelder kan beginnen. Het Suikervat (weg tussen het gemeentehuis en Sajet) blijft wel open voor autoverkeer. Tussen het bouwterrein en de Corridor wordt ruimte vrij gehouden voor voetgangers en fietsers. De entrees van de woningen en winkels blijven uiteraard bereikbaar. Het bouwverkeer zal via de J.G. Sandbrinkstraat de bouwplaats bereiken en verlaten.

Â

Naar verwachting wordt volgend jaar juni het hoogste punt bereikt en kan de nieuwbouw begin 2011 in gebruik worden genomen. Al die tijd zijn de publieksbalies gewoon open en blijven de openingstijden van het gemeentehuis ongewijzigd. Benieuwd hoe het gemeentehuis straks wordt? Kom dan eens een kijkje nemen bij de Brouwerspoort-maquette in het gemeentehuis.