Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 2 juli 2009

Vakbonden kiezen loonsverhoging boven banen

V&D is diep teleurgesteld in de uitkomst van het gesprek met de vakbonden gisteravond waarbij bleek dat de vakbonden niet bereid zijn om samen met V&D de huidige economische realiteit het hoofd te bieden. V&D is tevens teleurgesteld dat de vakbonden niet luisteren naar de ruime meerderheid van de V&D-medewerkers. V&D onderzoekt nu alle opties om het juiste te doen voor haar medewerkers en het bedrijf.

Achtergrond
De directie van V&D wil de 2e fase van de CAO aanpassen aan de economische realiteit, om de weg naar herstel van V&D voort te kunnen zetten en het groeiende marktaandeel vast te kunnen houden. De onvoorziene economische recessie beïnvloedt deze voortgang.

De directie stelde daarom de medewerkers in staat zich uit te spreken over een eventuele aanpassing van de CAO. Een ruime meerderheid (63%) van de deelnemende medewerkers van V&D en La Place heeft aangegeven de CAO te willen openbreken. Dit toont de enorme betrokkenheid bij ons bedrijf. De directie is, gesteund door de uitspraak van de medewerkers, opnieuw de dialoog met de vakbonden aangegaan, maar tot haar verbazing maakten de vakbonden niet dezelfde afweging als de medewerkers.

Meer informatie,