Gemeente Coevorden

Challengers maken dromen waar

In droomwinkel Medromis aan de Markt in Coevorden hebben veel kinderen eind 2008 hun droom opgehangen. Een van die dromen is al uitgekomen. Laura Mepschen was een dagje burgemeester van Coevorden. Alle andere dromen zijn aangeboden aan de Werkgroep Challenge Coevorden 2009 die met de dromen aan de slag gaat.

De werkgroep bestaat uit elf personen die gaan proberen meer dromen te realiseren. We stellen deze Challengers graag aan u voor!

Herrinette Koert,
werkt als sociaal cultureel werker en coördinator bij Stichting Welzijn 2000, een professionele instelling voor welzijnswerk in de gemeente Coevorden.

Daan Heuver,
werkt als jongerenwerker bij Stichting Welzijn 2000.

Gea van Houten,
werkt bij de Regiopolitie Drenthe als teamchef in Roden en was een van de opdrachtgevers van de Achmea Challenge. Was regelmatig in droomwinkel Medromis te vinden.

John Eikens,
werkt als jeugdagent bij de Regiopolitie Drenthe in het gebied Coevorden-Nieuw Amsterdam. "Ik vind de Challenge een uniek project om dromen van kinderen in kaart te brengen en mogelijk te vervullen. "Wat is er mooier dan de kans krijgen om dromen van kinderen te laten uitkomen?"

Renate Niks,
werkt sinds januari 2008 bij Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden. "Mijn wens is dat de dromen van iedereen uit kunnen komen. Zelf droom ik van een reis naar Afrika waar ik de wilde dieren kan ontmoeten."

Karin Lubbers,
is wijkconsulent bij woningcorporatie Domesta. Ze woont niet in Coevorden, maar voelt zich sterk betrokken bij het wel en wee in Coevorden en dus ook dat van de jeugd.

Alie Hidding,
werkt als verpleegkundige bij Icare en werkt met kinderen van nul tot en met drie jaar. Ook begeleidt ze ouders met vragen over opvoeding of ondersteuning daarbij. Samen werken wij aan een gezonde en veilige omgeving voor kinderen in de gemeente Coevorden."

Gea Mepschen,
is beleidsmedewerker Onderwijs bij de gemeente Coevorden en zet zich als in voor goed onderwijs in de gemeente Coevorden zodat alle kinderen optimaal hun talenten kunnen ontwikkelen en de school met een diploma verlaten. "Dit moet eraan bijdragen dat kinderen kunnen worden waar ze van dromen."

Leny Klingenberg,
werkt als Oudercontactfunctionaris bij Stichting Welzijn 2000. Ze steunt ouders die het beste willen voor hun kinderen, maar daarbij af en toe een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "Mijn wens is dat alle kinderen zoveel mogelijk kansen krijgen om het beste uit zichzelf te halen!"

Maarten Verheijen,
werkt al jaren als docent op de Nieuwe Veste. Vanuit die achtergrond vind hij het interessant om aan dit project deel te nemen. "Het lijkt mij goed als er iets blijvends voor jongeren wordt gerealiseerd in een stad als Coevorden."

Ben Ambergen,
is, zoals hij zelf zegt, eigenlijk zomaar in dit project gerold. "Ik vind het fijn om tussen mensen te zijn die graag willen dat er veel wensen van kinderen worden vervuld."

Uit de dromenanalyse blijkt dat veel kinderen en jongeren dromen van meer voorzieningen in Coevorden. Zo blijkt er een grote behoefte te bestaan aan een jeugdcentrum in Coevorden. Hiervoor hebben jongeren van scholengemeenschap De Nieuwe Veste onlangs tijdens een themabijeenkomst aandacht gevraagd van de gemeenteraadsleden. De Challengers bekijken hoe zij jongeren kunnen ondersteunen bij het realiseren van deze droom.

Kijk voor meer informatie over de werkgroep Challengers op de website www.medromis.nl.