Politie Twente

Persbericht Politie Twente 2 juli 2009

Verdachte aangehouden in onderzoek zedenzaak

Almelo

Een 14-jarige Almelose jongen is woensdag 1 juli aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor het lastig vallen en onzedelijk betasten van kinderen in de omgeving van scholen eind mei en begin juni jl.

Sinds begin juni jl. is de politie bezig met een onderzoek n.a.v. een tweetal zedenincidenten in de wijk Windmolenbroek in Almelo in de omgeving van een tweetal scholen. In het onderstaande, cursief afgedrukte, persbericht van 4 juni staat alle informatie met betrekking tot deze incidenten.

Woensdag 1 juli werd aan het eind van de middag gemeld dat een getuige aan de Leemhorst in Almelo een jongen had gesignaleerd die aan het signalement van de jongen voldeed die bij de bovenvermelde zedenincidenten betrokken zou zijn geweest. Na uitgebreid onderzoek in de wijk werd de betreffende jongen rond 18.20 uur aan de Griffioen gesignaleerd en werd hij, een 14-jarige Almeloer, met toestemming van justitie aangehouden. Later op de avond is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Op doet moment kunnen geen nadere bijzonderheden met betrekking tot dit onderzoek worden gegeven.

Kinderen lastiggevallen en onzedelijk betast

Almelo

Leerlingen van een tweetal basisscholen in de Almelose wijk Windmolenbroek zijn de afgelopen dagen door vermoedelijk een en dezelfde dader onzedelijk betast. De politie roept de hulp in van getuigen

Dinsdagmiddag 2 juni werd de politie gebeld met de mededeling dat een aantal leerlingen van een basisschool aan de Rotsduif in Almelo, geconfronteerd waren met een schennispleger. Na het eerste contact op school bleek dat een en ander had plaatsgevonden in de kleedkamer van de sporthal aan de Leemhorst waar de leerlingen een gymnastiekles hadden gehad.

Bleek dat tijdens het omkleden een jongen de kleedkamer was binnengelopen en daar een aantal onzedelijk handelingen bij een aantal meisjes had gepleegd. Direct hierna heeft de jongen de sporthal weer verlaten. Met de betrokken kinderen en hun ouders wordt uitgebreid gesproken en slachtofferhulp is ingelicht en aangeboden. De directrice van de school heeft ondertussen namens de school aangifte gedaan.

De afdeling zedenzaken van de politie Twente is een uitgebreid onderzoek gestart. In dit onderzoek wordt ook een tweetal voorvallen van vrijdagmiddag de 29e mei meegnomen. Naar nu is gebleken zijn toen twee leerlingen van een andere basisschool in de wijk, die aan de Kolibrie, op weg naar huis door een jongen lastig gevallen. Een werd bij haar arm gepakt, maar doordat er twee andere jongens aan kwamen lopen fietste de dader door. Het tweede meisje was ook vastgepakt maar omdat ook zij hard was beginnen te gillen was de jongen, die in dit geval lopend was, hard weggerend.

De politie gaat gezien de signalementen ervan uit dat het in alle gevallen mogelijk om dezelfde dader gaat. Het zou kunnen gaan om een jongen van tussen de 15 en 17 jaar oud met een iets getinte huidskleur en rond de 1 meter 75 lang. Hij heeft kort zwart haar en droeg bij alle voorvallen een blauw vest met capuchon. Verder was hij gekleed in een spijkerbroek, vermoedelijk een zogenaamd baggymodel, en donkere sportschoenen met witte strepen.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die weten wie de jongen is en die aan het signalement voldoet of met mensen die mogelijk of vorige week of afgelopen dinsdag iets is opgevallen in de omgeving van de beide basisscholen of bij de sporthal. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdelingen zedenzaken van de politie Twente, te bereiken via of 0900-8844 dan wel via meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-064850)

tel: 053-4555588


---- --