Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 2 juli 2009

* VERNIELER AANGEHOUDEN
Poltieagenten van het district Noord hielden woensdagochtend een vernieler aan. De 57-jarige Rotterdammer gooide flessen en andere goederen van zijn balkon aan de Versijdenstraat. Deze belandde op een geparkeerdstaande auto. Hierdoor ontstond er onder andere een lek in één van de banden. Op het moment dat de eigenaar van de auto de band wilde vervangen gooide de Rotterdammer wijn over hem heen.
De politie werd gewaarschuwd.
Agenten waren snel aanwezig maar troffen de verdachte niet meer aan. Er werd een onderzoek ingesteld in de buurt. Dit leidde op de Versijdenstraat tot de aanhouding van de Rotterdammer. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politiemensen stelden woensdagochtend, na een melding via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een woning aan de P.K. Drossaartstraat in.
Op zolder werd een hennepkwekerij aangetroffen met 470 planten. Ook bleek de stroom illegaal afgetapt te worden. De kwekerij is ontmanteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* TIENER MISHANDELD
SPIJKENISSE - Een 16-jarige jongen heeft woensdagavond verwondingen opgelopen in zijn gezicht na een vechtpartij. Rond kwart over zeven kreeg een groepje jongeren ruzie op het strandje bij de Noordhoekseweg. Dit mondde uit in een handgemeen. Een van de aanwezigen maakte gebruik van een glazen fles om het slachtoffer mee te verwonden.
De tiener is met diverse gezichtswonden naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht.
Agenten stelden direct een onderzoek in naar de gevluchte verdachte. Hij kon niet meer aangehouden worden maar het onderzoek naar hem is voortgezet.


* ALCOHOLCONTROLE
Politiepersoneel heeft woensdagochtend op de Luxemburgweg een alcoholcontrole gehouden tijdens de aankomst van de veerpont. In totaal hebben 100 bestuurders een blaastest afgelegd waarna 2 mensen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol (290 en 390 ug/l).


* VERKEERSCONTROLE
De politie heeft woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden op de Matlingeweg. Hierbij werd gebruik gemaakt van het ANPR-systeem (automatische kentekenplaatherkenning). Een systeem waarmee alleen de auto's aan de kant worden gezet die in het systeem een 'hit' opleveren vanwege nog openstaande boetes, onverzekerd rijden en belastingschulden.
Tussen 6:00 en 15:00 werden er 8149 passerende voertuigen gescand. In totaal werden er 107 voertuigen verder gecontroleerd. De rijksbelasting inde 36403 euro. Verder legden zij beslag op 27 auto's.
De politie schreef 17 bekeuringen uit voor onder andere het rijden zonder rijbewijs en het niet handsfree bellen. Een persoon moest een achterstallige bekeuring van 94 euro betalen. Eén van de gecontroleerden bleek nog een gevangenisstraf van 18 dagen uit te moeten zitten. Hij is aangehouden.


* ONDERZOEK NAAR MISHANDELINGEN: VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - MIDDELLAND - Politieagenten hielden woensdag in twee gevallen van mishandeling een verdachte aan. Rond zes uur gaf een 23-jarige Rotterdammer in lijnbus 216 een 18 jarig meisje een kopstoot. De reden hiervoor is vooralsnog onduidelijk. Door de kopstoot liep de Rotterdamse vermoedelijk een gebroken neus op. De buschauffeur waarschuwde de politie en zette de bus stil aan de Mathenesserlaan. Het slachtoffer werd naar Erasmus MC gebracht.
De politie hield de 23-jarige verdachte aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.
OVERSCHIE - Rond kwart voor tien kreeg de politie een melding dat er een vrouw mishandeld werd in haar woning aan de Chalonsstraat. Agenten gingen hier direct naartoe. In de betreffende woning troffen zij een vrouw aan. Zij gaf aan dat haar man haar geslagen had. Ook toonde zij verschillend letsel op haar lichaam. Vervolgens werd de 36-jarige man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.