Gemeente Lisse

Gemeente zoekt ontwikkelaar Sportlaan

PLangebied Herontwikkeling Sportlaan

Gemeente Lisse is op zoek naar een ontwikkelaar voor het Sportlaangebied.

De gemeenteraad heeft op 18 juni 2009 besloten over de hoofdlijnen en kaders voor het Sportlaangebied (pdf, 0.82 Mb). De gemeente gaat nu op zoek naar een ontwikkelaar die de plannen gaat uitwerken.

Hoe werkt het?

GeĂŻnteresseerde marktpartijen kunnen zich inschrijven (pdf, 1.14 Mb) tot 1 september. Vervolgens kiest het college vijf partijen die mee mogen dingen voor de opdracht. In het eerste kwartaal van 2010 zal bekend zijn welke ontwikkelaar het Sportlaangebied verder mag ontwikkelen.

Op www.aanbestedingskalender.nl vindt u meer informatie over deze aanbesteding. De bouw van de herontwikkeling van het Sportlaangebied zal nog een tijd duren. De bouw van het Fioretticollege zal vooruitlopen op de rest van de herontwikkeling van het gebied.

Sportlaangebied op de schop

Samen met de stichtingsbesturen van het Fioretticollege wordt er een nieuwe school aan de Sportlaan gerealiseerd. Daarbij is het de bedoeling dat er een nieuw sportcomplex zal herrijzen. Een sportcomplex met twee zwembaden, een sporthal en gymzalen. Over de toekomst van de huidige tennishal zal de gemeenteraad zich 2 juli buigen.
Ook wordt er samen met Stek gekeken naar de Van Speykflats. Nu het Sportlaangebied vernieuwd wordt, is het een mooie kans om de Van Speykflats daar eventueel bij te betrekken.