Gemeente Lisse

Fuchsiawedstrijd en Actie Zomerschoon een succes

Fuchsiawedstrijd

Ruim 75 fuchsias sierden zaterdag 20 juni de kraam van Stek voor het gemeentehuis in Lisse. De wooncorporatie en de gemeente Lisse reikten in maart van dit jaar stekken uit aan huurders en inwoners van Lisse. Zaterdag 20 juni werd bekend gemaakt wie de grootste fuchsia had gekweekt. Een deskundige jury beoordeelde alle meegebrachte planten.

Mevrouw Van der Ploeg uit Lisse was de gelukkige winnares. Zij ontving een cadeaubon ter waarde van 150,-. De tweede en derde prijswinnaars, de heer Weijers en mevrouw Stofberg, kregen een plant.

Actie Zomerschoon

Na afloop van de prijsuitreiking werd het startsein gegeven voor de actie Zomerschoon. In het kader van de landelijke opschoondag organiseerden Stek en de gemeente Lisse een actie om de wijken van Lisse schoon te houden. Op acht locaties werden stoffer en blikken uitgedeeld waarmee inwoners het zwerfafval in hun wijk konden opruimen. In de Oranjebuurt was de animo het grootst. In diverse wijken nam ook de jeugd haar taak serieus. Stek staat voor meer dan goede woningen, legt Hans Al uit. Een prettige en schone leefomgeving is voor ons minstens zo belangrijk. Een goede samenwerking met de gemeente is daarbij essentieel. Wij stellen de inzet van onze huurders bij deze actie zeer op prijs. Wat is er nu mooier om de zomer met een schone straat te beginnen?

Aansluitend op de schoonmaakactie werden op het Jacob van Ruysdaelplein de ondergrondse containers officieel in gebruik genomen. Wethouder Jan Kippers overhandigde de bewonerscommissie van de flats de eerste sleutelkaart die toegang geeft tot de containers.