Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 02-07-2009

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Woensdagmiddag is een 21-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een winkel aan het Koopmansplein kleding meegenomen zonder te betalen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2009023431)

Ongeval door geen voorrang verlenen

ASSEN Woensdagmiddag heeft er op de Schieven een ongeval plaats gevonden. Een 51-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Schieven in de richting van de Amelte te Rolde. Bij het naderen van de T-splitsing verleende hij geen voorrang aan een 16-jarige bromfietser uit Rolde, welke op het kruisende fietspad reed. Een botsing was niet meer te voorkomen. De bromfietser is met een gebroken pols overgebracht naar het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (2009023432)

Man aangehouden voor mishandeling

ERM Woensdagmiddag is een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van mishandeling. Bij de recreatieplas in Erm de zoon van de man ruzie gekregen met twee leeftijdsgenootjes. De man greep in en heeft hierbij vermoedelijk de twee andere jongens mishandeld. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar bureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009023441)

Wildkampeerder aangehouden

EMMEN Een 39-jarige man uit Emmen is woensdagavond aangehouden voor windkamperen. De man had zijn tent opgezet in een weiland aan de Oude Roswinkelerweg. De man is door de politie meerdere malen gevorderd het weiland te verlaten. De man weigerde en is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2009023445)

Twee broers aangehouden

ASSEN Woensdagavond zijn twee broers van 19 en 22 jaar aangehouden op de Mesdagstraat. De politie kreeg de melding dat er in een woning aan de Mesdagstraat een man vernielingen zou hebben gepleegd. Ter plaatste bleek de 22-jarige man ruzie te hebben gehad met zijn 19-jarige broer en daarbij enkele verwondingen had opgelopen. Als reactie hierop had de man enkele vernielingen aangericht in de woning. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Later die avond kreeg de politie de melding dat de 19-jarige broer zich dreigend ophield bij de woning. De broer is hierop ook aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009023455)

Motorrijder onderuit

ROSWINKEL Woensdagmorgen is een 51-jarige motorrijder uit Roswinkel met zijn motor onderuit gegaan. De man reed op de Pottenstreek toen hij door onbekende reden in de berm was geraakt en in de sloot terecht kwam. De man is met enkele gebroken ribben overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. (2009023205)

Alcomobilist aangehouden

Assen Woensdagavond is een 48-jarige automobilist uit Assen aangehouden op de Kiepheugte. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken om nog te mogen rijden. Bij de ademanalyse blies de man 455 ug/l (1 promille). De man heeft hierop een rijverbod van 4 uur gekregen. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009023479)

Politie houdt man aan na geweld tegen medewerkers energiebedrijf; agente gewond
TWEEDE EXLOERMOND - Woensdagmiddag heeft de politie een 61-jarige man uit deze plaats aangehouden. Medewerkers van een energiebedrijf kwamen bij zijn bedrijf aan het Zuiderdiep om daar de energietoevoer af te sluiten. Dat werd hen belemmerd doordat de man een shovel neerzette op de plek waar ze wilden gaan graven. Even later reed hij met zijn auto op hen in, waarbij ze aan de kant moesten springen. Agenten hebben de man vervolgens aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. Een agente raakte gewond na een harde trap tegen haar knie. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. De medewerkers van het energiebedrijf hebben aangifte gedaan, evenals de agente. (2009023368)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.