Gemeente Stein


Start herontwikkeling sportcomplex Mergelakker

Op donderdag 25 juni jl. ondertekenden burgemeester Barske en de heer Cuijpers Burgemeester Barske en de heer Cuijpers (Oranjewoud) schudden de hand. (Oranjewoud) de opdracht voor de aanleg van het sportcomplex gelegen aan Mergelakker in Elsloo. Woensdag 1 juli jl. gaf wethouder Wim Janssen door middel van een symbolische handeling het startsein voor de werkzaamheden.

De gemeente Stein gaat het sportcomplex gelegen aan Mergelakker herontwikkelen. In het nieuwe complex zal zowel voetbalclub RKSV Haslou als tennisclub LTV Elsloo gaan huisvesten.

Sportvelden
Beide verenigingen krijgen de beschikking over kunstvelden. Voor SV Haslou worden twee kunstgras voetbalvelden met toebehoren gerealiseerd. Voor LTV Elsloo worden zes zogenaamde all weather banen en een oefenkooi aangelegd. De keuze voor de tennis- en voetbalvelden is tot stand gekomen in overleg met de verenigingen. Wethouder Wim Janssen verwijderde symbolisch de middenstip van het voetbalveld.
Duurzaam clubhuis
Naast de sportvelden krijgen de verenigingen de beschikking over een nieuw clubhuis onder één dak. In het souterrain van het clubhuis worden de kleed- en doucheruimtes gerealiseerd. Op de begane grond krijgen de verenigingen ieder een aparte ruimte die ingericht wordt als kantine. Het hele clubhuis is in materialisatie als energiegebruik duurzaam ontworpen.

Parkeren
Aan de Mergelakker ter plaatse van de huidige kantine van RKSV Haslou, wordt een parkeerplaats gerealiseerd met een capaciteit van ca. 140 parkeerplaatsen inclusief een aantal invalideparkeerplaatsen.

Oplevering
Het sportcomplex gelegen aan Mergelakker zal medio 2010 afgerond zijn. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg.