VU medisch centrum

Splinternieuwe locatie

`t Olifantje gaat verhuizen

2 juli 2009

Het stond al een tijdje op de planning, maar nu gaat het echt gebeuren. Kinderdagverblijf `t Olifantje verhuist vanuit de tuin van het VUmc naar een volledig nieuwe locatie aan de Fred Roeskestraat.

Foto: Mark van den Brink Dat 't Olifantje moest verdwijnen uit de tuin van VUmc stond al lang vast, dit in verband met de nieuwbouw van het Westflankgebouw. Bovendien was de locatie in de tuin ook behoorlijk uitgewoond. Goed nieuws dus dat er nu een splinternieuw gebouw komt met grote buitenspeelplaatsen en ruime parkeermogelijkheden voor het halen en brengen van de kinderen. Een duidelijke vooruitgang, vindt Alexander Egeler directeur van het kinderdagverblijf. "Er komt straks een gebouw van twee etages, waar 9 groepen onderdak krijgen. We hebben plaats voor zo'n 99 kinderen per dag, baby's en peuters. Wat de nieuwe locatie zo speciaal maakt is de nabijheid van een aantal scholen, waar we wellicht met een aantal activiteiten gezamenlijk kunnen optrekken en het is een rustige omgeving met veel groen en buitenspeelmogelijkheden."

Egeler vindt het jammer dat 't Olifantje van het VUmc terrein verdwijnt, maar er zijn geen mogelijkheden om nieuwbouw binnen de VUmc grenzen te realiseren. "Het is een enorme puzzel en een hoop gedoe geweest om een geschikte alternatieve locatie te vinden. Maar ik vind dat we daar, met hulp van de gemeente, goed in zijn geslaagd. Ik realiseer me dat het voor ouders even wennen zal zijn, maar deze nieuwe plek is heel dicht bij VUmc. De faciliteiten die we straks tot onze beschikking hebben maken het wat mij betreft helemaal goed." Het kinderdagverblijf wordt opgebouwd uit een aantal geprefabriceerde units. Deze units zijn al klaar en dus vraagt het bouwproces niet veel tijd. Naar verwachting verhuist 't Olifantje half september naar de nieuwe locatie. Tot die tijd, zo belooft Egeler, wordt de huidige locatie in de tuin voor de zomer nog opgefrist en worden de kinderen met spel en dans voorbereid op de komende verhuizing.

Edith Krab
bron: Tracer