Gemeente Giessenlanden


Werkzaamheden Stedin

Tussen Arkel en Alblasserdam loopt een bovengrondse 150kV hoogspanningslijn die eigendom is van Stedin, de netbeheerder in deze regio. Naast de stroomkabels is in deze hoogspanningslijn een bliksemdraad verwerkt die in de komende zomermaanden vervangen moet worden omdat het einde van de levensduur van de draad is bereikt. De bliksemdraad moet voorkomen dat bliksem in de hoogspanningslijn inslaat wat tot een verstoring in de energietoevoer naar klanten kan leiden.

De vervangingswerkzaamheden in Giessenlanden vinden plaats van 29 juni t/m 28 augustus. Door de werkzaamheden in de zomermaanden èn elke dag van de week uit te voeren, blijft de overlast beperkt. Bovendien is in deze periode en in het weekend de belasting van het elektriciteitsnet laag genoeg om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Â

Grondeigenaren die met deze werkzaamheden te maken krijgen zijn door Stedin per brief geïnformeerd over de planning en uitvoering van de werkzaamheden aan deze lijn.

Â

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Huijbers van Stedin, via 030- 2976510. Meer informatie over dit project vindt u op: www.stedin.net