Gemeente Baarn

Opruimplicht voor hondenbezitters
Willem Kappe is een van de âmannen van de gemeentewerfâ die zich bezighoudt met het legen van de zogenaamde Bellooâs

Samen verantwoordelijk voor opruimen hondenpoep

Deze dagen genieten velen van het warme weer, in de natuur, in parken en op straat. Bijkomend gevolg van de warmte is wel dat aanwezige hondenpoep nog meer te ruiken is. Dat is natuurlijk voor niemand prettig. Een goed moment voor u als hondenbezitter eraan dat u verplicht bent om de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter op te ruimen. De gemeente helpt u daarbij met opruimcontainers en hondvriendelijke uitlaatgebieden.

De gemeente maakt het graag makkelijker voor hondenbezitters om aan de opruimplicht te voldoen. Er zijn al een aantal zogenoemde âBellooâsâ geplaatst; opruimcontainers speciaal voor hondenpoep. Dit jaar worden er opnieuw een aantal bijgeplaatst en de komende jaren nog meer.

Ook heeft de gemeente een aantal gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen. De gemeente richt deze uitlaatgebieden hondvriendelijk in, houdt deze terreinen schoon en zorgt voor duidelijke borden

Hondenbezitters in Baarn krijgen over een paar weken de Uitlaatkaart thuis gestuurd met daarop de locaties van de Bellooâs en de uitlaatgebieden. Deze kaart wordt ook gepubliceerd op de gemeentelijke website.