Gemeente Beuningen


Gemeente en sportverenigingen tekenen convenant Verantwoord Alcoholgebruik
Jongeren drinken niet alleen steeds vaker, ook doen zij dit op steeds jongere leeftijd. Recent onderzoek wijst echter uit dat het drinken op jonge leeftijd veel schadelijker voor onder andere de ontwikkeling van de hersenen is dan eerder werd aangenomen en onherstelbare schade aan de hersenen kan veroorzaken. De gemeente Beuningen en Beuningse sportverenigingen hebben daarom samen een convenant Verantwoord Alcoholgebruik opgesteld.

De ondertekening
Dit convenant wordt op 13 juli aanstaande ondertekend door sportwethouder Cees van Ingen en de voorzitters van het merendeel van de Beuningse sportverenigingen met een eigen clubhuis (de vier voetbalverenigingen, de hockeyclub, de judo kwai en twee van de vier tennisverenigingen).

De ondertekening vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de kantine van Voetbalvereniging Roda '28 Winssen, sportcomplex De Boshof, Plakstraat 6a in Winssen.

De afspraken
In het convenant wordt onder andere geregeld dat er `s zaterdags vóór 13.00 uur geen alcohol wordt geschonken. Ook gaan de clubs in het clubblad meer aandacht besteden aan het alcoholbeleid en worden er met de jeugdtrainers afspraken gemaakt over alcoholgebruik. De gemeente biedt het barpersoneel van de deelnemende sportclubs de mogelijkheid tot het gratis volgen van IVA- cursussen (Instructie Verantwoord Alcoholschenken).

Van harte welkom
Ieder die bij de ondertekening van het convenant aanwezig wil zijn, met name barmedewerkers en (ouders van) clubleden, is van harte welkom.